Son Dakika Haberler

Suriye sınırında son durum: Terör hedefleri vuruldu

Gündem

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü PYD/PKK tarafından yapılan taciz atışlarına karşılık verdiği bildirildi. Saldırının düzenlendiği mevziler susturulurken bölgede halen gerginlik devam ediyor.

Suriye sınırında son durum: Terör hedefleri vuruldu

Suriye sınır hattında alınan güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkartılırken, örgütün taciz saldırısına topçu birlikleri karşılık verdi. Bu arada Afrin operasyonu için geri sayım sürerken TSK, sınır birliklerini en üst hazırlık seviyesine getirdi

Türkiye, Suriye'de NATO'da müttefiki ABD tarafından ağır silahlarla donatılan terör örgütü PKK-PYD'ye yönelik operasyon için hazırlıklarını son aşamaya getirdi. ABD gece yarısı yaptığı açıklamada Suriye sınırları içerisinde sınır gücü kurmadığı konusunda geri adım atan açıklama yapsa da, Ankara kararlı tutumundan geri adım atmadı.

TACİZ SALDIRISI YAPAN MEVZİLER SUSTURULDU

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü PYD/PKK tarafından yapılan taciz atışlarına karşılık verdiği bildirildi. Saldırının düzenlendiği mevziler susturulurken bölgede halen gerginlik devam ediyor.

Bölgedeki güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, TSK unsurları, terör örgütü PYD'li teröristler tarafından yapılan taciz atışlarına sabah saatlerinde topçu atışlarıyla karşılık verdi.


Suriye'nin kuzeyindeki terör örgütü PYD/PKK mensuplarının taciz atışlarının, meşru müdafaa kapsamında karşılık bulduğu belirtildi.


ÇOK SAYIDA TANK VE KOMANDO SEVK EDİLDİ

Hatay'ın Hassa ilçesine bağlı Akbez mahallesinde bulunan 1.Hudut bölüğüne çok sayıda tank ve askeri personel sevk edildi.

Türkiye'nin çeşitli illerinden yola çıkan Tanklar ,askeri araçlar ve komondo birlikleri hudut karakoluna ulaştı.
akşam saatlerinde Hassa ilçesine gelen askeri konvoy yoğun güvenlik önlemleri altında 1.hudut bölüğüne geçirildi.

YENİ MEVZİLER KAZILIYOR

Hatay'ın Suriye sınırında konuşlu topçu birliklerinin Afrin'deki PYD/PKK'ya ait birçok mevziyi vurmasıyla sınırda askeri hareketlilikte arttı.

Hassa ilçesi Sugediği Mahallesi'nde bulunan sınırın sıfır noktasındaki bir çok bölge OBÜS'lerin konuşlanacağı yeni mevziler kazılıyor.

Suriye sınırında iş makinelerinin mevzi kazmaya devam ettiği görülürken obüs toplarının da yönlerinin Afrin bölgesine çevrildiği gözlendi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinde ( TSK) karargahlara verilen emir kapsamında sınır birlikleri, olası Afrin operasyonuna yönelik en üst hazırlık seviyesine getirildi.

Türkiye'nin sınır güvenliğine yönelik tehdit oluşturan Afrin, Hatay'ın Amanos Dağları'ndan sızdırılan silah ve mühimmatla ülkeye yönelik terör eylemlerini de besleyen merkez olarak dikkati çekiyor. Türkiye'nin uluslararası antlaşmalardan doğan haklarını kullanarak yapması olası bir sınır ötesi operasyon gündemdeyken TSK de hazırlıklar hızlandırıldı.


EN ÜST DÜZEYDE ALARM

Suriye sınırındaki birliklere takviye amaçlı gönderilen tanklar, Hatay'ın Hassa ve Kırıkhan ilçelerine ulaştı. Tanklar, güvenlik önlemleri altında sınır birliklerine sevk edildi. Karargahlara verilen emir kapsamında da sınır birlikleri, olası Afrin operasyonuna yönelik en üst hazırlık seviyesine getirildi.

"HER TÜRLÜ TEDBİR ALINACAK"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında dün toplanan Milli Güvenlik Kurulunda da Türkiye'nin asayiş ve güvenliğini etkileyen iç ve dış gelişmeler ile Türkiye'yi yakından ilgilendiren uluslararası konular gözden geçirilmiş ve terörle mücadele çalışmaları tüm boyutlarıyla görüşülmüştü.

Toplantının ardından yayımlanan bildiride ise "Türkiye'nin, sınırlarının hemen yanı başında bir terör koridoru oluşturulması ve bir terörist ordusu kurulmasına izin vermeyeceği, bu konuda gereken her türlü tedbirin alınacağı belirtilmiştir." ifadesi de yer almıştı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.