Son Dakika Haberler

Özgür Suriye Ordusu Türk bayrakları çekti

DIŞ HABERLER

Türkiye'nin Afrin operasyonu öncesi Azez'de konuşlu Özgür Suriye Ordusu emir bekliyor.

Özgür Suriye Ordusu Türk bayrakları çekti


Son Dakika Afrin, Suriye’nin Azez kentinde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Afrin operasyonu için hazırlanıyor. Fırat Kalkanı Operasyonu sonrası düzenli orduya geçen ÖSO askerlerinin ellerindeki Türk bayrakları dikkatleri çekiyor.


Türkiye’nin sınır güvenliği için Afrin'e yönelik operasyon sinyalini vermesiyle birlikte Türkiye-Suriye sınırında sıcak gelişmeler yaşanmaya başladı. TSK, Afrin kırsalında PYD/ YPG terör örgütüne ait mevzileri top atışına tutarken Fırat Kalkanı Harekâtı'nda önemli roller üstlenen Özgür Suriye Ordusu’da (ÖSO) Azez’de operasyona hazırlanıyor. Görüntülerde Fırat Kalkanı sonrası düzenli orduya geçen ÖSO'da Türk bayraklarıyla eğitim yapan askerlerin yürüyüşleri ve hazırlıkları dikkat çekiyor.

KOMANDOLAR SINIRA İNTİKAL ETTİ

Bu arada Afrin harekatı öncesi komando birlikleri de sınır bölgesine intikal etti. Hatay'a farklı kentlerden gönderilen 7 tank ve 1 zırhlı personel taşıyıcı (ZPT), güvenlik önlemi alınarak, merkez Antakya ilçesine ulaştırıldı. Polis eskortu eşliğinde, 2'nci Hudut Alay Komutanlığı'na bağlı Narlıca Hudut Taburu'na getirilen askeri araçların, buradan da sınır birliklerine sevk edileceği belirtildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.