Son Dakika Haberler

Başbakan Yıldırım Genelkurmay'da: Paşalar son durumu anlattı

Gündem

TSK'nın akşam saatlerinde başlattığı Zeytin Dalı Harekatı deva ederken, Başbabakan Binali Yıldırım, Genelkurmay'a gelerem son gelişmeler hakkında bilgi aldı..

Başbakan Yıldırım Genelkurmay'da: Paşalar son durumu anlattı

Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Harekat Merkezi'nde Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve diğer yetkililerden Afrin'e yönelik 'Zeytin Dalı'  harekatına ilişkin bilgi aldı.


PENTAGON'DAN AFRİN AÇIKLAMASI'NDA PKK TARAF OLDU

Harekatın başlamasının ardından ABD Savunma Bakanlığı yaptığı ilk açıklamada terör örgütü PKK için 'Taraf' tabirini kullanması dikkat çekti.

Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin, "Bütün tarafları gerilimi tırmandırmaktan kaçınmaya ve en önemli iş olan DEAŞ’ı yenmeye odaklanmaya davet ediyoruz" açıklamasını yaptı.


Pentagon Sözcüsü Binbaşı Adrian Rankine-Galloway, TSK'nın Afrin'de başlattığı Zeytin Dalı Harekatına ilişkin açıklamalarda bulundu. Galloway, "Bütün tarafları gerilimi tırmandırmaktan kaçınmaya ve en önemli iş olan DEAŞ’ı yenmeye odaklanmaya davet ediyoruz. Türkiye’nin ABD tarafından yabancı bir terör örgütü olarak tanınan PKK’ya ilişkin güvenlik kaygılarını anlıyoruz. ABD öncülüğündeki koalisyonun Afrin’de devam eden bir operasyonu yok çünkü DEAŞ’ı hedef alan askeri operasyonlara odaklanmış durumda" dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.