Son Dakika Haberler

Suriye sınırında Karakol'a hain saldırı, 6 asker yaralı

Gündem

Suriye sınırının sıfır noktasında yer alan Süngütepe Hudut Karakolu'na PKK'lı teröristler tanksavar füzesi ile saldırdı, 6 askerimiz yaralandı.

Suriye sınırında Karakol'a hain saldırı, 6 asker yaralı


Türkiye Suriye sınır hattında terör örgütü PKK'nın tanksavarlı saldırısına hedef olan Süngütepe Hudut Karakolu'nda 6 yaralı var. Bu arada Afrin ve Kilis'te meydana gelen çatışmalarda 2 asker şehit düştü.

Savaş hattında yer alan Süngütepe’deki Saatli Hudut Karakolu’na teröristlerce tanksavarla yapılan saldırıda 2'si ağır 6 asker yaralandı.
Saldırı saat 14.00 sıralarında meydana geldi. Burseya Dağı eteğindeki Süngütepe Hudut Bölüğüne bağlı İlhami Hardal Piyade Hudut Karakolu’na tanksavar atışı ile saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda Burseya Dağı'nın eteklerinde yer alan eski adı Saatli Karakolu olan binanın nöbet kulesi isabet aldı. Karakolda 2'si ağır olmak üzere 6 asker yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesine getirildi.

AFRİN VE KİLİS'TE İKİ ŞEHİT VAR

Afrin ve Kilis'te teröristlerle girilen çatışmada 2 asker şehit oldu

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 1 askerin çatışmada, 1 askerin de saldırı sonucu şehit olduğunu açıkladı.

TSK'dan yapılan açıklamada şöyle:

Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, 03 Şubat 2018 tarihinde, bir kahraman silah arkadaşımız PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü unsurları ile girilen çatışmada, bir kahraman silah arkadaşımız da Kilis hudut bölgesinde, aynı terör örgütü unsurları tarafından gerçekleştirilen saldırı sonucunda şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırılarda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah´tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.