Son Dakika Haberler

TSK tankına füzeli saldırı; 5 şehit var

Gündem

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, bir tankın saldırıda isabet aldığı açıklandı. Saldırı sonucunda 5 askerin hayatını kaybettiği belirtildi.

TSK tankına füzeli saldırı; 5 şehit var

Afrin'de devam eden harekatın bugün icra edilen bölümünde bir tank füzeli saldırıda isabet aldı. Daha önce 1 şehit haberi ile duyurulan olayda şehit sayısı 5'e yükseldi.

TSK harekatta bir tankın saldırıya uğradığını açıkladı.


TSK'dan yapılan açıklamada, "Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, 03 Şubat 2018 tarihinde, Afrin kuzeydoğusu Şeyh Horoz bölgesinde harekâta katılan bir tankımız, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen saldırı neticesinde isabet almıştır" dendi.
Saldırıda beş askerin yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından bugün yapılan açıklamada, bir askerin Afrin'deki çatışmalar sebebiyle, bir diğer askerin ise Kilis'e gerçekleştirilen saldırı sonucunda hayatını kaybettiğini belirtilmişti. Tanka yapılan saldırıyla birlikte bugün yaşamını yitiren asker sayısı 7'ye yükseldi. Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, 03 Şubat 2018 tarihinde, Afrin kuzeydoğusu Şeyh Horoz bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütleri mensuplarınca gerçekleştirilen saldırı neticesinde isabet alan tankta bulunan beş kahraman silah arkadaşımız tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır dileriz."

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin ve Kilis'te teröristlerle girilen çatışmada 7 asker şehit oldu. Şehit olan 5 asker tank saldırısında, 2 asker ise çıkan çatışmada şehit oldu.

TERÖR HEDEFLERİ İMHA EDİLDİ

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında TSK'ya ait tankın vurulduğu bölge olan Şeyh Horoz bölgesine düzenlenen hava harekatında teröristlere ait sığınak, barınak ve silah mevzileri imha edildi.

O KÖYDEKİ TÜNELLER VE MENFEZLER ÇÖKERTİLDİ

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından önceki gün ele geçirilen Gestel Cindo köyünde yeni tüneller bulundu. Özgür Suriye Ordusu tarafından köyde yapılan son kontrolde yeni bir kuyu ile tünellere açılan bir menfez tespit edildi.
Afrin operasyonunda hızla ilerleyen Türk ordusu, terör örgütlerinden temizlediği köylerde tüneller ve kuyular buldu. Fazla miktarda beton dökülerek oluşturulan tüneller için uzun çalışmalar yürütüldüğü anlaşılıyor. Burseya Dağı’nın Kilis’e bakan bazı kesimde orman içerisinde de iş makinaları ile kazılmış hendekler temizlendi. İnsan boyu yüksekliğinde kazılan uzun hendeklerin bazı yerlerinde lastik ve kum torbaları ile de muhafaza altına alındığı görülüyor.
Köylerin sakin olması dikkat çekerken, bazı binalara terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın resimlerinin çizildiği görüldü.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.