Son Dakika Haberler

Yarışmak, Kazanmak Değildir

Teknoloji

Üç, iki, bir, yarış başlasın!Yetişkinliğe doğru adım atıp büyüdükçe etrafımızda kıyaslamaya odaklanmış pek çok durumun içinde buluruz kendimizi.

banner201

Üç, iki, bir, yarış başlasın!Yetişkinliğe doğru adım atıp büyüdükçe etrafımızda kıyaslamaya odaklanmış pek çok durumun içinde buluruz kendimizi. İlk olarak çevremizdeki çocuklarla kıyaslanırız, sonra okul arkadaşlarımız ve başarılarımız, bir başka kıyaslama unsuru olur. Yarışırız, daha iyisini yapmamız beklenir, en iyisi için mücadele ederiz… Ancak bir süreçten oluşan her yarışın esas hedefi, “en iyisi” ve “en güçlüsü” olmak mıdır? Pijamaskeliler’in cesur kahramanları Gekko, Kedi Çocuk ve Owlette, her yarışın aslında bir dayanışma ve ekip çalışması olduğunu Ay Kızı’na karşı beraber mücadele ederek öğreniyor.

Kahramanlarımız okulda basketbol oynadıkları sırada Ay Kızı’nın ansızın belirip ellerindeki topu kaçırdığını görürler. Gece ay çıkıp her yer karanlığa gömüldüğünde Pijamaskeliler de Ay Kızı’nın, oyuncakları kaçırmakla neyin peşinde olduğunu öğrenmeye çalışırlar. Ay Kızı, tüm oyuncakları ele geçirmek ve hepsinin tek sahibi olmak istemektedir. Bunun için de onlarca güveyi kendi emrinde çalıştırır ve görev dağılımı yaparak çevredeki her bir oyuncağı toplamalarını sağlar. Bunu yaparken de onları bir yarış içine sokar, en çok oyuncağı getiren ekip kazanacaktır. Güveler hemen harekete geçer; gruplara ayrılarak dağılırlar ve en iyi grup olmak için her şeyi yaparlar. Bu sırada Pijamaskeliler de kendi aralarında bir güç yarışına girmiştir. Müthiş kanatları ve keskin gözleriyle Baykuş Kız Owlette, kendi gücünün en iyisi olduğunu söyler. Diğerlerinin, ona asla yetişemeyeceğini iddia ederek arkadaşlarını güç yarışına davet eder.

Kertenkele ÇocukGekko ise süper yapışma gücüyle en iyi kahramanın kendisi olduğunu ileri sürer, yapışkan kertenkele gücüyle diğerlerine meydan okur. Bunu gören Kedi Çocuk’sa başta yarışmaya katılmak istemese de süper sıçrayan kedi gücüyle kendini diğerlerine kanıtlamaya çalışır. Süper üçlünün her biri, özel gücünü diğerlerine karşı kullanarak güç yarışını gittikçe büyütür. Ancak bu sırada şehirdeki oyuncakları hâlâ toplamaya devam eden Ay Kızı’nı durdurmayı unuturlar. Kendilerini bu güç yarışına öylesine vermişlerdir ki Ay Kızı, güveleriyle birlikte şehirdeki neredeyse tüm oyuncakları çoktan ele geçirmiştir. Gittikçe tehlikeli bir duruma doğru ilerlediklerini fark eden ekibimiz, içine girdikleri güç yarışının, ekip içindeki birliği zedelediğini anlar ve bu yarışın berabere bitmesi gerektiğine karar verir. Çünkü her güç özeldir ve ayrı bir işlevi vardır. Hiçbirinin gücü, bir diğerininkinden üstün değildir. Bunu anlamalarıyla birlikte Pijamaskeliler, güçlerini yeniden birleştirerek Ay Kızı’nın kötü planını durdurmayı başarır.

Yarışmalar, bir kazananın ve bir kaybedenin olduğu süreçler hâline gelmek zorunda değildir. Ayrı güçlerden değil, ancak birlikten kuvvet doğar. Bu nedenle ekip ile hareket edilmesi gereken durumlarda güç yarışına girmek, en iyi olmaya çalışmak, ekibin birliğini bozarak başarılı olmanın önüne geçer. Devamlı kazanmak için her şeyi bir yarışa çevirmek, kendi başarımızın önündeki en büyük engeldir. Owlette’in de dediği gibi, “Önemli olan birbirimizle yarışmaya çalışmak yerine hep beraber kazanmaktır.” Bizler de girdiğimiz her koşuda en iyisi olmak için değil, hep beraber kazanmak için mücadele edelim!

Siz de çocuğunuza güzel duyguları aşılamak istiyorsanız, Pijamaskeliler çizgi filmini çocuğunuza gönül rahatlığıyla seyrettirebilirsiniz. Ve de pijamaskeliler oyuncaklarını da sunabilirsiniz. En güzel Pijamaskeliler oyuncakları ve Pijamaskeliler kostümü Karakter Dükkanı’nda.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.