Son Dakika Haberler

Astsubay Çavuş Ömer Bilal Akpınar'ı Karabük'te onbinler uğurladı

Gündem

TSK'nın Afrin kırsalında terör örgütü PYD/PKK'ya karşı yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda dün şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar için Gaziantep'te tören düzenlendi. Akpınar on binlerin katılımıyla Karabük'te son yolculuğuna uğurlandı

Karabük'de Afrin şehidi Ömer Bilal Akpınar'ı onbinler dualarla uğurladı


Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütü PYD/PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar için Gaziantep'te tören düzenlendi.

Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar'ın Adli Tıp Kurumu'ndan alınan şehidin cenazesi, askeri kortej eşliğinde Gaziantep Havalimanı'na getirildi.

Düzenlenen askeri törenin ardından şehit Akpınar'ın naaşı, Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait uçakla memleketi Karabük'e uğurlandı.

Törene Vali Ali Yerlikaya, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, askeri ve mülki erkan katıldı.

ŞEHİDİN NAAŞI ZONGULDAK'A ULAŞTI

Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütü PYD/PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar'ın cenazesi, askeri uçakla Zonguldak'a getirildi. Anne Ülker ile Tunceli'de komiser yardımcısı olarak görev yapan eşi Hafize Nur Akpınar gözyaşlarına hakim olamadı.

"VATAN SAĞ OLSUN"


Edinilen bilgiye göre; 'Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar'ın (22) cenazesi, Zonguldak Havaalanı'ndan alınarak, doğup büyüdüğü Karabük'ün Safranbolu ilçesi Emek Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Şehit astsubay için burada helallik alındı. Şehit astsubayın annesi Ülker Akpınar, oğlunun fotoğrafını öptükten sonra, "Vatan sağolsun" dedi.

"YAVRUMU BU ELLERİNLE Mİ GETİRDİN?"

Anne Ülker Akpınar, elini öpen oğlunun silah arkadaşı Uzman Çavuş Ünal Daştan'a sarılarak, "Sen mi getirdin Ömerimi. Yavrum Allah sana ömür versin, annene babana, evliysen eşine, çocuğuna bağışlasın. Yavrumu bu ellerinle mi getirdin?" diyerek askerin ellerini tutup öpmeye çalıştı.

Şehit annesi daha sonra Vali Kemal Çeber'e dönüp, "Ağlamayacağım. Bir kere daha koklayayım, gözünü seveyim" dedi. Anne, oğlunun cenaze aracı içindeki Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılıp, öptü. Daha sonra şehidin eşi Hafize Nur, kız kardeşi Beyza ve babası İsmail Akpınar da cenaze aracına bindi. Burada alınan helalliğin ardından şehidin cenazesi, Karabük'e getirildi.


VASİYETİ ÜZERİNE SAFRANBOLU'YA DEFNEDİLDİ

TSK'nın Afrin bölgesine düzenlediği "Zeytindalı Harekatı"nda şehit düşen Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar, Karabük'te son yolculuğuna uğurlandı. Şehidi, alana sığmayan on binler uğurladı. TSK'nın Afrin bölgesine düzenlediği operasyonda şehit düşen Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar'ın naaşı bu sabah saatlerinde Safranbolu'ya getirildi. İlçeye bağlı Emek Mahallesi'nde bulunan anne ve babasının yaşadığı apartmanın önüne getirilen şehit askerin naaşı, helallik alınmasının ardından Karabük Kent Meydanı'na getirildi. Anne Ülker, baba İsmail, kız Kardeşi Beyza Pınar ve 3 aylık eşi komiser yardımcısı Hafize Nur taziye cenaze namazında güçlükle ayakta durabildi. Cenaze törenine Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, TBMM Eski Başkanı Mehmet Ali Şahin, Karabük Valisi Kemal Çeber, Bartın Valisi Nusret Dirim, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli Tuğgeneral Mustafa Üngör, Milletvekilleri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve on binlerce vatandaş katıldı.


Alana sığmayan kalabalığın katıldığı cenaze töreninde feryatlar yükseldi. Cenaze namazını Karabük İl Müftüsü Halil Bektaş kıldırdı. İkindi namazını müteakib kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı askeri bando eşliğinde Karabük Valiliği önüne getirildi. On binlerin tekbirler eşliğinde uğurladığı şehidin naaşı defnedilmek üzere Safranbolu Şehitliği'ne götürüldü.

Bu arada, şehidin memleketinin Afyonkarahisar olduğu, ancak vasiyeti üzerine doğup büyüdüğü Safranbolu'da toprağa verildiği öğrenildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.