Son Dakika Haberler

Başbakan Yıldırım: Ülkenin istiklali için 81 milyon ayaktayız

GENEL

Başbakan Yıldırım, "Ülkeyi savunma ihtiyacı doğarsa bu ülkenin istiklaline, geleceğine karşı herhangi bir alçaklık olursa o zaman 81 milyon ayaktayız, hep beraber bu sefere çıkarız." dedi.

İSTANBUL (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, Şehit Polis Recep Topaloğlu Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Kocaeli 6. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, kongrenin hayırlara vesile olmasını dileyerek, salonun yine Kocaeli gençliğinin coştuğu bir salon olduğunu, salonun kurucu aşkın heyecanını yaşattığını söyledi.

İlk günkü aşkla, şevkle hizmet ederek bu günlere geldiklerini belirten Yıldırım, kimsenin heyecanından bir şey kaybetmediğini ifade etti.

Kocaeli deyince hizmet, üretim ve emeğin akla geldiğini dile getiren Yıldırım, "Kocaeli alın teri demektir. Kocaeli iş demektir, ekmek demektir. Türkiye'nin kalkınma davasına en fazla omuz veren Kocaeli'nde çalışanlarımıza, esnafımıza, iş adamlarımıza, ihracatçılarımıza teşekkürlerimi sunuyor, tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

"AK kadınların çok büyük emeği var"

AK Parti'nin bugünlere gelişinde AK kadınların çok büyük emeği olduğunu vurgulayan Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

"Kadınlarımızı Türkiye'de siyasetin asli unsuru haline getiren bir hareketin mensuplarısınız. 15 yıllık AK Parti hükümetleri bu ülkeyi sizin desteklerinizle, sizin katkılarınızla millete hizmet aşkıyla yönetti. Ailemizi, maneviyatımızı, kültürümüzü, irfanımızı koruduğunuz için, genç nesillere taşıdığınız için sizleri yürekten tebrik ediyorum. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan, yola çıktığı ilk günden itibaren kadınların emeğini, aklını, siyasete kattıkları zarafeti hep önemsedi. AK Parti'nin destansı mücadelesi ve başarısında gençlerimizin çok büyük emeği var."

Gençlere seslenen Yıldırım, "Siz bizim her şeyimizsiniz. Siz, Türkiye'nin bugünü, aydınlık geleceğisiniz. Sizleri çok seviyoruz ve size çok güveniyoruz. Yolunuz da bahtınız da açık olsun." diye konuştu.

"Böyle gençlik olursa, bu milletin sırtı yere gelmez"

AK Parti kongrelerinde, özellikle büyük kongrede Kocaeli gençliğinin her zaman muhteşem bir fark oluşturduğunu ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:

"Böyle gençlik olursa, bu milletin sırtı yere gelmez. Bu ülkede ay yıldızlı bayrak inmez, ezanlar dinmez. Kocaeli'nin yiğit gençleri, Türkiye'nin geleceği için göreve hazır mısınız? Bizim siyasette muradımız, siz gençlerin geleceğe güvenle hazırlanmasıdır. Büyük zorluklar, büyük meşakkatler çekerek bugünlere geldik. Hamdolsun Ferhat aşkıyla çalıştık, milletimizin yüzünü güldürdük. İnanıyorum ki sizler, Türkiye'yi çok daha ileri noktalara taşıyacaksınız.

Gençler; sizler siyasete gençlik kollarında başlayan liderimiz, Recep Tayyip Erdoğan'ın izinden gidiyorsunuz. Seçilme yaşını 18'e düşüren, gençliğin sorununa, gençliğe sonuna kadar güvenen bir siyasi hareketin mensuplarısınız. Sizlerin emeğinin AK Parti için, ülke için ne kadar önemli olduğunu Cumhurbaşkanımız da ben de çok iyi biliyorum ve size sonuna kadar güveniyoruz gençler."

"81 milyon ayaktayız, hep beraber bu sefere çıkarız"

AK Parti'nin kurulduğu günden bu yana hep milletin sesi, istikametlerinin, milletin istikameti olduğunu ifade eden Yıldırım, gençlerin "Başbakan bizi Afrin'e götür" sloganları üzerine, şunları söyledi:

"Gençler şunu bilmenizi istiyorum; Afrin'de kahraman Mehmetçiklerimiz destan yazıyor. Bütün bölücü terör örgütlerini bir bir ortadan kaldırıyor. Ama şimdi orası avuç içi kadar bir yer. Biz oraya gidersek, onların işine engel oluruz. Ama eğer ülkeyi savunma ihtiyacı doğarsa, eğer bu ülkenin istiklaline, geleceğine karşı herhangi bir alçaklık olursa o zaman 81 milyon ayaktayız, hep beraber bu sefere çıkarız."

'Türkiye'nin gelişmesi ve büyümesini sürdürmesi için çalışmalara devam ediyoruz"

"En başta şu anda sınır ötesinde ülkemizin güvenliği için, vatandaşımızın huzuru için terör temizliği yapan Zeytin Dalı Harekatı'ndaki tüm kahramanlarımıza Kocaeli'den selam gönderiyorum. Rabbim onların yar ve yardımcısı olsun." diyen Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı başarıyla devam ederken Türkiye'nin gelişmesi ve büyümesini sürdürmesi için çalışmalara hiç ara vermeden devam ettiklerini anlattı.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçiş için bütün çalışmaların bir bir yapıldığını dile getiren Yıldırım, salondaki gençlerin tezahüratları karşısında, "Maşallah biz ittifak kurmaya başladık ama Kocaeli daha geniş bir ittifakı şimdiden tamamlamış. Tebrik ediyorum. İşte örnek bir ittifak anlayışı, Kocaeli'den başladı." dedi.

Tezahüratların artarak sürmesi üzerine "Bu gençler bizi konuşturmayacak, anlaşıldı" ifadelerini kullanan Yıldırım, bir süre konuşmasına ara verdi ve "Terlemiştim zaten iyi oldu" diye espri yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne uyum çalışmaları devam ederken diğer yandan da iş hayatını rahatlatacak, çalışanların yükünü azaltacak düzenlemelerinin TBMM'de görüşüldüğünü ifade eden Yıldırım, "Bütün bu gelişmelerin ortasında Amerika, Rusya ve İran'la birlikte bölgedeki gelişmeleri yakın bir istişareyle sürdürüyoruz. Yine geçtiğimiz günlerde kamuoyunu oldukça meşgul eden ve bütün bir milletin infialle karşıladığı cinsel istismar konusunda da gerekli düzenlemeyi yapma çalışmalarını başlattık ve önümüzdeki günlerde Meclise getireceğiz." dedi.

Tezahüratlar üzerine partinin eski Gençlik Kolları Başkanı İsmail Karaosmanoğlu'na, "İsmail bunlar beni konuşturmayacak, ne yapalım?" diyen Yıldırım, Karaosmanoğlu için "Öyle bir gençlik yetiştirdi ki maşallah kabına sığmıyor" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin 2023 hedeflerini gerçekleştirmeyi sağlayacak 11. Kalkınma Programı'nın açılışını yaptıklarını hatırlatan Yıldırım, "Aynı zamanda çiftçimize, hayvancılıkla meşgul olan vatandaşlarımızın teşvik paketini yürürlüğe koyduk. 23 Şubat itibariyle mazot ve yem ödemelerini başlattık. İhracatçılarla, iş adamlarıyla, DEİK yönetim kuruluyla bir araya geldik ve Türkiye'nin gelecek ihracat vizyonunu Ekonomi Bakanımızla beraber, iş adamlarımızla belirledik. Yani gençler, anlayacağınız Türkiye içeride ve dışarıda, ekonomide, tarımda kalkınmada her yerde çalışıyor." değerlendirmesini yaptı.

Ülkenin geleceği adına çok yönlü hedefleri, geniş kapsamlı dev projeleri hayata geçirmeyi sürdürdüklerini aktaran Yıldırım, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin büyümesi, kalkınması ve çocuklarımıza, gençlerimize daha güzel yarınlar bırakmak için canla başla çalışıyoruz. Davamız, ideallerimiz bizi daha iyi çalışmaya, daha iyi, daha mükemmeli aramaya zorluyor. Çalıştıkça, hasbi adımlar attıkça mevlam da karşılığını veriyor. Ekonomide attığımız her adım, yaptığımız her yatırım, sanayicilerin, KOBİ'lerin güvenini, öz güvenini daha da artırıyor. Esnafımızla, çiftçimizle, öğretmenimizle kısacası 81 milyon insanımızla büyük bir başarı destanı yazıyoruz. Türkiye, dünyada tercih edilen yatırımcı ülke olmaya devam ediyor. 15 yıl içinde Türkiye doğrudan küresel yatırım miktarı 180 milyar dolara ulaştı. Ülkemizi, yatırımlar konusunda adeta bir merkeze dönüştürdük. Yaptığımız bütün bu çalışmalar, akıttığımız akıl teri ve alın teri hamdolsun meyvelerini veriyor, karşılığını buluyor. Ekonomide canlanma, ihracatta, istihdamda artış devam ediyor. 2018 yılı ihracatımız 2017'ye göre yüzde 16'nın üzerinde artarak 12 milyar 200 milyonu buldu. Son iki ay içerisinde son 12 ayda yaptığımız ihracat 160 milyar dolara yaklaştı."

Muhabir: Çiğdem Alyanak, İsmail Özdemir, Etem Geylan

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.