Son Dakika Haberler

Milli Savunma Bakanlığı internet sitesi çöktü

Gündem

Milli Savunma Üniversitesi sınavlarının ardından bugün başlayan tercih işlemleri yüzünden koskoca Milli Savunma Bakanlığı'nın internet sitesi çöktü. Saatlerdir hizmet veremeyen msb.gov.tr adresinin alternatifi bulunmuyor.

banner201

Milli Savunma Bakanlığı internet sitesi çöktü


Milli Savunma Üniversitesi tercihleri yüzünden binlerce genç, koskoca bakanlığın internet sitesine erişemiyor. Saatlerdir yoğunluktan dolayı ulaşım yapamayan gençler koskoca savunma bakanlığının adam gibi bir site alt yapısı kurmamasından dert yanıyor.

SİTELERİN TAMAMINA ERİŞİM NEREDEYSE YOK

Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı Milli Savunma Üniversitesi dışında çok sayıda bağlı kurumun internet alt yapısı anlık bin iki bin kişilik trafiği de kaldıramadı. Milli Savunma Üniversitesi tercih başvurusunda bulunmak isteyen öğrenci ve aileleri zor durumda kalırken, bakanlık yetkililerinin suskunluğu olaya tuz biber döktü.

SABAH ERKEN SAATLERİNDEN İTİBAREN DEVRE DIŞI

Sosyal Medyada sesini Milli Savunma Bakanlığı'na duyurmaya çalışan öğrenci velileri, msb.gov.tr gibi önemli bir internet mecrasının böyle yoğunluk karşısında çökmesinin, hizmet dışı kalmasının sıradışa olduğunu belirterek "Milyarlarca dolarlık savunma bütçelerini yönet, teknoloji harikası sistemler kullanan bir orduya sahip ol, ama internet sitesinde aynı anda 100 kişiye birden hizmet vereme. Rezalet bir durum" diyerek dert yandılar.

SİTE AÇILINCA GÖRENLER ŞOKE OLDU

Bu arada Milli Savunma Bakanlığı internet sitesi kısıtlı da olsa erişime açıldı. Ancak Milli Savunma Üniversitesi tercihleriyle ilgili bilgi bulamayan öğrenciler ve aileleri şoke oldu. Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri bu konuda henüz bir açıklama bile yapmadı. Günlerdir 24 Nisan tarihini bekleyen on binlerce kişi Milli Savunma Bakanlığı'nın gecikme konusunda bir açıklama yapmasını bekliyor..

ÖĞRENCİLER NASIL TERCİH YAPACAK

Bu arada, bir türlü ulaşılamayan Milli Savunma Bakanlığı sitesi, MSÜ tercih işlemleri için adaylar açısından kritik önem taşıyor. 
MSÜ sınav sonuçlarının ÖSYM tarafından erişime açılmasıyla birlikte beklenen tercih işlemi bugün başlıyor. Adaylar, tercihlerini 11 Mayıs tarihine kadar Milli Savunma Üniversitesi'nin resmi internet sitesinden yapacak. İşte MSÜ tercih işlemi!

Milli Savunma Üniversitesi ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen 2018-Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (MSÜ) sonuçlarının 12 Nisan'da açıklanmasının ardından sınava katılan adaylar tercih işlemlerini bugün itibariyle yapmaya başlayacak. Peki, MSÜ tercih nasıl yapılır? MSÜ tercih ne zaman bitiyor? 2018 MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?  

MSÜ TERCİH NASIL YAPILIR? NE ZAMAN BİTİYOR?

2018 MSÜ'ye katılan adayların Harp Okulları ve Astsubay ve Meslek Yüksekokulları tercihlerini 24 Nisan - 11 Mayıs 2018 tarihleri arasında yapabilecek. Sınava katılan tüm adaylar, tercih işlemlerini Milli Savunma Bakanlığı'nın resmi internet sitesi  www.msb.gov.tr  üzerinden yapabilecekler.

Yapılacak değerlendirme sonrası ikinci seçim aşamalarına katılmaya hak kazanan adaylar, 11 Haziran 2018 tarihinde Milli Savunma Bakanlığı'nın resmi internet sitesinden www.msb.gov.tr ilan edilecek. Belirtilen süre içerisinde tericihini yapmayan adaylar 2. seçim aşamalarına çağırılmayacak.

Yorumlar (1)

osman emekçi 6 Yıl Önce

bu nasıl lakaytlıktır günlerdir aileler öğrenciler bekliyoruz tercih yapacağız diye milli savunma bakanlığının sitesine bir giriyoruz bir düşüyoruz bir türlü tercihle ilgili en küçük bilgi notu bulamıyoruz. sayın bakanlık yetkilileri koskoca milli savunma bakanlığının adını kullanıyorsunuz, dandik bir altyapı kullanmak size yakışmaz. bu siteyi kim yönetiyorsa lütfen değiştirin. koskoca TSKya sahip kuruma bu yakışmıyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.