Son Dakika Haberler

Başkan Yıldırım'dan Sağlık Bakanlığa Çağrı

Sağlık

Başkan Yıldırım'dan Sağlık Bakanlığa Çağrı

Sağlık – Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Özgür Yıldırım doktorların emekli maaşlarına yapılması ön görülen zamları yerinde bulduklarını ve bu karara çok sevindiklerini fakat çalışma ve emeklilik koşullarının iyileştirilmesi hususunda zammın tüm sağlık personelini kapsaması gerektiğini söyledi

Çözüm bekleyen birçok konunun olduğuna vurgu yapan Başkan Özgür Yıldırım, "Çözüm odaklı sendikacılık anlayışıyla dün olduğu gibi bugünde doğruya doğru, yanlışa yanlış dememiz gerektiğine inanıyorum. Cumhurbaşkanlığı sistemiyle özellikle kamuda hantal işleyen bürokrasi mekanizmanın hız kazanıp birikmiş sorunların çözümü artık kaçınılmazdır. Yıllarca söyledik, dilimizde tüy bitse de Sağlık Bakanlığı'nın, sağlığın ekip işi olduğunu, bu ekibin başının değerli hekimlerimiz olmasına rağmen, hekim dışı tüm sağlık ve idari personelin sorunlarının görmezden gelinmesi, bir sendikacı olarak, bir sağlık çalışanı olarak kabul edilebilir bir şey değildir.

Çözüme kavuşması gereken o kadar çok şey var ki; hasta memnuniyeti yüzde 39'dan yüzde 78'e çıkıyorsa eğer, burada tüm sağlık sisteminde çalışan, emek verip hakkını alamayan, hekiminden hemşiresine, röntgen teknisyeninden laborantına, tıbbı sekreterinden hizmetlisine, memurundan veri giriş personeline kadar herkesin büyük katkısı vardır. Gelişen, büyüyen, güçlü Türkiye'ye yakışmayan bu görmezlik sağlık çalışanlarını yıpratıyor, tüketiyor ve açıkçası her anlamda bitiriyor.

Beş yıldır mücadele ettiğimiz bakanlık bürokrasinde bir arpa boyu yol alamadığımız yıpranma payı beş yıla bir yıl talimat verilmesine rağmen, neden altı yıla bir yıl öngörülüyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın sağlık çalışanlarına verdiği yıpranma payı taahhüdünün neden diğer yıpranma payı olan kamu personelinden ayrı tutulduğu anlaşılamamaktadır. Açıkçası bu kabul edilemez. Edilirse;  geçmişe dönük olmalı. Geçmişte çalışanlar ve hala mesai arkadaşlarımız olanlar bunu hak etmeyecek mi? Büyük düşünen, güçlü Türkiye'ye yakışmıyor" diye konuştu. 

ÜVEY EVLAT 

Torba yasa içerisinde hekimler için öngörülen rakamların sevindirici olduğunu kaydeden Yıldırım, "Yalnız yetmez ama 'evet' diyeceğiz. Yıllardır Sağlık Bakanlığı'nın öz evlatlarını kayırmasını doğal karşılıyorum lakin öz olamasak da, her ortamda üvey evlat muamelesi gören hekim dışı personelleri de artık görün diyoruz. Avrupa ülkelerindeki hekimler, hemşireden iki kat fazla maaş alırken, günümüz Türkiye'sinde bu makas kapanmayacak kadar açılmış sadece ve sadece nöbet ücretleri ile geçinen sağlık çalışanları durumundayız. Biz fazlasını değil sadece hak ettiğimizi istiyoruz" dedi. 

ACİLEN SEYYANEN 500 TL ZAM İSTİYORUZ

'Hekim dışı personele seyyanen 500 TL istiyoruz' diyen Yıldırım, şunları söyledi 'Verilmeyecek ise döner sermayenin emekliliğe yansıması kaçınılmazdır ve muhakkak Torba Yasada olması gerekir.Yıllardır Sağlık Bakanlığı'nda çalışan hizmetli kadrosundaki arkadaşlarımızın sorunlarını hantal mekanizma çözemedi, bunu bitirmek yeni sisteme kalmıştır. Milli eğitim ve diğer bakanlıklarda uygulanan 'görevde yükselme' bizde yapılamadı. Mevcutta yaptıkları iş olan Memur Veya VHKİ kadrolarına artık geçilmelidir. Bu sayede yılların sorunu çözüme kavuşmuş olacaktır. Yüzleri gülecektir ve idari hizmetlerde görev alacaklardır. Muhakkak şiddete sıfır toleranslı yaklaşım izlenilmelidir. Kendini bilmezlere ciddi yaptırımlar uygulanmadıkça, malum hadiseler bitmeyecek, bizler ise katledilmeye devam edeceğiz. Dün öldürülen, bugün kafasına parke taşı vurulan arkadaşlarımızı korumak için, bizler kendi önlemlerimizi almak zorunda kalacağız. Ek göstergenin 3600 olması heyecan vericidir. Keşke yıpranmayla payı ile beraber çıksa da üvey evlat olan sağlığın temel taşı değerli hemşirelerimizin yanında, diğer değerli arkadaşlarımızı da kapsasa ve tüm sağlık çalışanlarının yüzünü güldürse. Daha çok söyleyecek sözümüz var, Bizler doğruyu söylemekten, Hakk'ı tutup, haklının yanından olmaktan vazgeçmeyeceğiz" 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.