Son Dakika Haberler

Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'na 2 bin 400 yüzücü katılıyor

Spor

Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nda Pazar günü, 1200'ü yabancı 2 bin 400 yüzücü Asya'dan Avrupa'ya yüzecek.

Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'na 2 bin 400 yüzücü katılıyor


İstanbul Boğazı Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı Coşkusunu 30. kez Yaşayacak


Türkiye'nin ve İstanbul'un tanıtımına 30 yıldır önemli katkı sunan ve "Dünyanın En İyi Açık Su Yüzme Organizasyonu" seçilen Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı için yerli ve yabancı toplam 2 bin 400 yüzücü Pazar gününü bekliyor. Yarıştan bir gün önce 21 Temmuz Cumartesi günü Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı'nda "Show Swim" etkinliği yapılacak ve kurulacak etkinlik alanından tüm misafirler ücretsiz olarak faydalanacak.


20 Temmuz Cuma günü ise büyük yarışla ilgili basın toplantısı düzenlendi. Samsung Electronics Türkiye Kurumsal Marka & Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Barış Gökpınar, TMOK Genel Sekreteri Neşe Gündoğan ve TMOK Başkan Yardımcısı, Boğaziçi Organizasyon Komitesi Başkanı Nihat Usta'nın ev sahipliği yapılan toplantıya Ocean Recovery Alliance kurucusu Doug Woodring de katıldı.

Dünyanın çeşitli ülkelerinden binlerce yüzücüyü, dostluk, yarışma heyecanı ve en önemlisi iki kıta arasında yüzme deneyimi için buluşturan ve Dünya Açık Su Yüzme Birliği (WOWSA) tarafından "Dünyanın En İyi Açık Su Yüzme Organizasyonu" seçilen Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, bu yıl 22 Temmuz Pazar günü Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı'nda saat 10.00'da yapılacak. Büyük yarış ile ilgili 20 Temmuz Cuma günü düzenlenen basın toplantısı, Samsung Electronics Türkiye Kurumsal Marka & Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Barış GökpınarTMOK (Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi) Genel Sekreteri Neşe Gündoğan ve TMOK Başkan Yardımcısı, Boğaziçi Organizasyon Komitesi Başkanı Nihat Usta'nın ev sahipliğinde ve Ocean Recovery Alliance kurucusu Doug Woodring'in de katılımıyla gerçekleşti.

"İstanbul'un ve Türkiye'nin tanıtımına büyük değer katıyor"

Samsung Electronics Türkiye Kurumsal Marka & Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Barış Gökpınar "Sporla özdeşleşen değerlerin toplumlara olan katkısının farkındayız. Bu kapsamda, olimpik kültürün ve spor eğitiminin yaygınlaşmasında büyük emekleri olan Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin istikrarlı bir destekçisi olduğumuzu belirtmek isteriz. Bu yıl 30 yaşına girecek Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'na 14 yıldır destek vermekten gurur duyuyoruz. Bu organizasyon İstanbul'un ve Türkiye'nin tanıtımına büyük katkısı olan, en önemli ulusal ve uluslararası etkinliklerinin başında geliyor. Yabancı misafirlerimiz ülkelerine döndüklerinde İstanbul Boğazı'nda ve Türkiye'de yaşadıkları bu keyifli deneyimden mutlulukla bahsediyorlar" diye konuşan Gökpınar, hem Cumartesi günü gerçekleşecek etkinliklere, hem de Pazar günü tüm İstanbulluları denizde ve karada bu büyük heyecana ortak olmaya davet etti.

TMOK Genel Sekreteri Neşe Gündoğan "Her yıl binlerce sporseveri İstanbul Boğazı'nda dostluk, mücadele ve Fair Play ruhu ile bir araya getiren ve üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye ve İstanbul'un tanıtımına katkı sağlayan Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nın bu anlamda ülkemize büyük değer kattığına inanıyoruz. Yarışın 30. yılında her yaştan insanı bu coşkuya ortak olmaya bekliyoruz" dedi.

TMOK Başkan Yardımcısı Nihat Usta "Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, 30 yıldır dünyanın hemen her bölgesinden insanları, iki kıta arasını yüzerek geçme heyecanıyla bir araya getiren büyük bir spor şöleni haline geldi. Yurt dışı başvurularının aylar öncesinden, sistemin açıldığı ilk 27 dakika içinde tamamlandığı Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı'nda her yaştan katılımcılarına keyif ve spor dolu bir etkinlik günü vaad ediyor. Tüm bunlar yarışın dünyada gördüğü değeri ve ülkemize olan katkılarını gösteriyor".

Festival coşkusuyla gerçekleşecek hafta sonunun ilk gününde, 21 Temmuz Cumartesi günü Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı'nda, saat 14.00'da Show Swim etkinliği gerçekleşecek ve Samsung tarafından etkinlik alanları kurulacak. Zimbabveli olimpiyat şampiyonu yüzücü Kirsty Coventry'nin de gösteri yüzüşü yapacağı Show Swim etkinliğinde, yarışın 30 yıllık tarihi boyunca en çok katılım gösteren 4 ismi de ağırlanacak. Böylece ziyaretçiler, hem denizde hem de karada, etkinlikler ve yarış ile 2 gün boyunca eğlenebilecekler. Pazar günü yapılacak büyük yarış ise Sports TV'den canlı yayınlanacak.

Sağlık için Spor, Yaşam için Çevre

30'uncu yılında "Sağlık için spor, yaşam için çevre" mottosuyla yola çıkan Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme yarışı, Birleşmiş Milletler (UNEP) ve Dünya Bankası'nın desteklediği uluslararası boyuttaki PDP Sport'a Türkiye'den dahil olan ilk ve tek etkinlik oldu. Merkezi Hong Kong'da bulunan Ocean Recovery Alliance'nın Amerika'daki Clinton Vakfı ile birlikte dünyadaki plastik kirliliğinin azaltılması üzerine oluşturduğu Plastik Disclosure Projesi'nde (PDP) Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme yarışı, ÇEVKO ile yaptığı iş birliği ile, Türkiye'de çevre temizliği konusunda uluslararası boyutta dikkat çeken ilk ve tek yüzme etkinliği olma özelliği de taşıyor.

Her yönüyle yüzme adına ilklerin yaşanacağı etkinlin basın toplantısına katılan Ocean Recovery Alliance kurucusu Doug Woodring "Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı hem geçmişi hem sağladığı katkılarla çok önemli bir organizasyon. Birçok ülkenin takip ettiği ve katıldığı bu yarışla beraber çevre bilinci adına çok önemli adımlar attık. Burada gerçekleştirdiklerimiz ile çevreyi korumak ve doğayı temiz tutmak adına tüm dünyaya örnek olduğumuzu ve yol gösterdiğimize inanıyorum" dedi.

Samsung etkinlik alanı misafirleri bekliyor

Samsung, 21 – 22 Temmuz tarihlerinde Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı'nda bir etkinlik alanı kuracak. Katılımcıların Samsung'un telefonlarını, tabletlerini, sanal gerçeklik deneyimi yaşayacakları Gear VR'ını veya klimalarından beyaz eşyalarına kadar birçok ürünü deneyecekleri organizasyonda aynı zamanda yemek şovları gibi etkinlikler de gerçekleşecek.

Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı hakkında...

İlki 1989 yılında 4 kadın, 64 erkek sporcunun katılımı ile başlayan geleneksel yarışın 30'uncusunda yer alabilmek için binlerce yerli ve yabancı yüzücü İstanbul, Adana, İzmir, Ankara ve Trabzon'da düzenlenen elemelerde kulaç attı. Sanatçılardan politikacılara, akademisyenlerden öğrencilere ve profesyonel yüzücülere kadar pek çok kişinin başvurduğu elemeler sonucunda; belli kriterleri aşan 1200'i yabancı toplam 2400 yüzücü, Asya'dan Avrupa'ya kulaç atmanın hazzını yaşayacak. Anadolu yakasında Kanlıca'dan başlayarak, Avrupa yakasında Kuruçeşme'ye doğru 6,5 kilometre kulaç atacak yüzücüler arasında 55 ülkenin vatandaşı bulunuyor.

Rakamlarla SAMSUNG Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı

  • Bu yıl 30'uncusu düzenleniyor.
  • Yarışın elemeleri ilk defa 5 farklı şehirde yapıldı. İstanbul, Adana, İzmir, Ankara ve Trabzon.
  • Yarış 6,5 kilometreden oluşuyor. Kanlıca ve Kuruçeşme arasında yapılacak.
  • 55 farklı ülkeden yarışa başvuru yapıldı.
  • Rusya ve Ukrayna'dan yoğun başvuru olduğu için 2 ülkeye kota konuldu. Rusya 13, Ukrayna ise 22 dakika da kontenjanını doldurdu.
  • Yarışa 4400'e yakın kişi başvurdu. Bunların 3 bin 269'u erkek ve 1161'i kadın.
  • Bu yıl 2400 kişi boğazda yüzecek.
  • Yüzücülerin 1200'ü yabancı.
  • Bu yıl ilk defa sporcuları 2 gemi taşıyacak
  • 14 yaşından 89 yaşına kadar katılımcılar olacak.
  • Show Swim'e Zimbabveli olimpiyat şampiyonu yüzücü Kirsty Coventry katılacak.
  • Yarış günü Ukraynalı efsanevi atlet Sergei Bubka'da ağırlanacak.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.