Son Dakika Haberler

Avek Otomotiv Bu Yıl da FORTUNE 500’de Yer Aldı

Ekonomi

Otomotiv sektörünün önde gelen kuruluşlarından biri olan Avek Otomotiv, FORTUNE Türkiye dergisinin 2017 yılı Türkiye’nin en büyük 500 şirketi listesinde 164. sırada yerini aldı.

banner201

Avek Otomotiv Bu Yıl da FORTUNE 500’de Yer Aldı


FORTUNE Türkiye dergisinin, şirketlerin 2017 net satış rakamlarına göre oluşturduğu “FORTUNE 500” sıralamasının sonucu açıklandı. İstanbul’daki Tekstilkent ve Ümraniye şubelerinin yanı sıra Çanakkale’de yer alan 3. şubesiyle Volkswagen, Audi, SEAT, SKODA ve DOD markalarının satış ve servis hizmetini sağlayan Avek Otomotiv, 2017 yılında toplamda 19.516 adet sıfır araç satışı ve 79,175 adet servis araç girişi gerçekleştirdi.

Ulaştığı bu rakamlar ile FORTUNE 500 listesinde en yüksek ciro gerçekleştiren 164. şirket olarak listede yer aldı. Faaliyet gösterdiği Motorlu Taşıt Satış ve Servisi kategorisinde 6. sırada bulunan Avek Otomotiv, İstanbul’da faaliyet gösteren şirketler arasında ise 101. sırada.

Engin Yazıcı: Yatırımlarımız devam edecek

Avek Otomotiv Genel Müdürü Engin Yazıcı, “2017 yılının bizim açımızdan verimli geçtiğini söyleyebiliriz. Avek olarak FORTUNE 500 gibi prestijli ve önemli bir sıralamada 164. sırada yer almak bizim için son derece önemli. Geçtiğimiz yıl ciromuzu yüzde 22,5 oranında artırarak 1 milyar 467 milyon TL seviyesine taşımayı başardık.” Dedi.
Avek Otomotiv’in yeni yatırımından da bahseden Yazıcı, “Otomotiv bayiliği tecrübemizden güç alarak, 2016 yılında günlük araç kiralama sektörüne Avec Car Rentals markamızla giriş yapmıştık. Aradan geçen 2 yılda çok önemli mesafeler kaydederek geçtiğimiz ay hizmete açtığımız Trabzon, Antalya ve Dalaman şubelerimizle toplamda 12 şubeye ulaştık. Yakında Sabiha Gökçen Havalimanı’nda da şube açmayı planlıyoruz. Müşterilerimize sunduğumuz geniş araç seçeneği ve müşteri memnuniyeti odaklı hizmet anlayışımızla müşterilerin tercih önceliği olmayı hedefliyoruz.” Diye konuştu.

Diğer yatırımlarından da bahseden Yazıcı: “Buna ek olarak, yakın zaman içinde Filo müşterilerimize özel olarak açtığımız Volkswagen servisimize, SKODA ve SEAT marka filo araçları için de bir bölüm ekledik. Sektördeki daralmaya rağmen yatırımlarımızı ve istihdamı hız kesmeden sürdürüyoruz. Avek Otomotiv olarak 3 şubemizdeki toplam 700 çalışma arkadaşımızla Avek markasını her geçen yıl bir adım daha öteye taşımak için çalışıyoruz. ‘’ diye sözlerini tamamladı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.