Son Dakika Haberler

Kastamonu Entegre üretim kapasitesini arttırıyor

Ekonomi

Kastamonu ilinde kurduğu ilk tesisin ardından bugün ağaç bazlı panel sektörünün global bir markası haline gelen Kastamonu Entegre, üretim kapasitesini arttırmaya yönelik yatırımlarına devam ediyor.

Kastamonu Tesisleri'ndeki Yeni Parke Hattı 2019'da Devreye Giriyor 

Bu yıl İtalya'daki Pomposa Tesisi'ni devreye alarak dünya mobilya sektörünün kalbinde üretim yapmaya hazırlanan şirket, Kastamonu Tesisleri'nde yaklaşık 10 milyon Euro yatırımla ikinci bir parke hattını devreye almaya hazırlanıyor. 

Kastamonu Entegre, ilk tesisi olan Yonga Levha Fabrikası ile 1971 yılında Kastamonu'da başladığı yatırımlarına İtalya'yı da ekleyerek global marka ünvanını pekiştiriyor. Yerel bir üretici olarak başladığı global marka yolculuğunda şirket, Bulgaristan, Romanya, Rusya, Bosna-Hersek ve A.B.D'de yaptığı yatırımlarla bugün dünyanın en büyük üreticilerinden biri haline geldi. Bu yıl İtalya'daki Pomposa Yonga Levha Tesisi'nde üretim yapmaya hazırlanan Kastamonu Entegre, aynı zamanda mevcut tesislerine yönelik ek hat yatırımları gerçekleştiriyor. Kastamonu MDF Tesisi'ne yeni parke hattı için 10 milyon Euroyatırım yapan şirket, üretim kapasitesini arttırmaya devam ediyor. Ek üretim hattına yönelik açıklamalarda bulunan Kastamonu Fabrika Direktörü Enes Koç, şu bilgileri veriyor: "Kastamonu Entegre'nin toplam cirosunun %22'si bizim tesislerimizden sağlanıyor. Yeni parke hattını 2019 yılının ilk yarısında devreye alarak, hem üretim kapasitemizi hem de ciroyu arttırmayı hedefliyoruz." 

"Kastamonu Entegre grubunda üretilen toplam miktarın yüzde 35'ini karşılıyor."

Kastamonu Entegre MDF ve yonga levha tesisleriyle inşaat ve mobilya sektörünün ihtiyacı olan ağaç bazlı panel üretimi yaptıklarını vurgulayan Koç, üretim kapasiteleri ve ihracat potansiyeli ile ilgili şu bilgileri verdi:

"Yonga Levha tesisinde yılda yaklaşık 240 bin metreküp ham ve melamin kaplı yonga levha üretiliyor. Burada üretilen levha miktarı, Kastamonu Entegre grubunda üretilen toplam miktarın yüzde 15'ini oluşturuyor. MDF tesisinde ise yılda yaklaşık 420 bin metreküp ham ve melamin kaplı MDF, laminat parke ve boyalı levha üretiliyorBurada üretilen MDF, Kastamonu Entegre grubunda üretilen toplam miktarın yüzde 35'ini karşılıyor. Tesislerde üretilen ürünler iç pazara satılmakla birlikte başta Balkan Ülkeleri olmak üzere, İran ve Türki Cumhuriyetlerine de ihraç ediliyor."

Tesislerdeki üretim süreçleri tüm yasal düzenlemelere uygun yürütülüyor, insan sağlığı iş güvenliği uygulamaları ve çevresel kriterlere hassasiyetle önem veriliyor. Tesislerde TSE standardı ve Avrupa normlarına uygun olarak üretim gerçekleştirilirken, sahip olunan dünyanın ilk eko-etiketli çevrecilik sertifikası Blue Angel (Mavi Melek) ile, üretimde kullanılan girdilerin sağlığa zararlı olmadığı belgeleniyor. Tesis aynı zamanda "Sıfır Atık Projesi" kapsamında her türlü odun atığını yüzde 100 oranında değerlendiren ilk fabrika olarak öne çıkarken, orman atıklarından mobil yongalayıcı ile yonga elde edip üretimde değerlendirerek, atıkları ekonomiye kazandırıyor.

"Kente katkılarımız devam edecek"

Tesislerin, kentin ekonomisine yılda yaklaşık 200 milyon TL'den fazla katkı sağladıklarını belirten Koç, yerel halka doğrudan ve dolaylı yoldan istihdam olanağı yarattıklarını vurguluyor. Koç, çevre, kültür-sanat ve spor alanlarında yaptıkları katkıları ise şu sözlerle özetliyor:

"İnsan ve çevre odaklı çalışmaya önem veriyor, çalışanlarımızı, ailelerini ve yerel halkı kapsayan çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bir aile olduğumuz fikrinden hareketle özel günler ve bayramları bir arada kutluyor, piknik ve kahvaltı etkinlikleri, kent gezileri organize ediyoruz. Huzurevlerini ziyaret ediyor, Çocuk Esirgeme Kurumu'na yardım götürüyor, sokak hayvanlarını besliyor, çevre okulların da katkılarıyla ormanların temizlenmesine ön ayak oluyoruz. Halk Müziği Korosu, Tiyatro ekibi oluşturuyor, gösterilerimizi çeşitli gecelerde sahneliyoruz. Kastamonu Geleneksel Bisiklet Yarışları düzenliyor,Kastamonuspor 1966'ya forma sponsorluğu desteği veriyoruz. Son olarak 2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti Kastamonu'nun lansman gecesine sponsor olduk. Kente katkılarımız artarak devam edecek". 

Kastamonu Entegre Hakkında

1937 yılında temelleri atılan Hayat Holding çatısı altında 1969 yılında kurulan Kastamonu Entegre, ilk tesisi olan Yonga Levha Fabrikası ile 1971 yılında Kastamonu'da üretime başladı. 2017 yılı itibariyle yıllık 2.4 milyon m³ MDF, 2.6 milyon m³ yonga levha, 70 milyon m² laminat parke, 19.5 milyon adet kapı paneli ile toplamda 5 milyon m³ ağaç bazlı panel üretim kapasitesine sahiptir. 2017 yılında 550 milyon dolar yurt dışı faaliyetlerinden kaynaklı olmak üzere 1.3 milyar dolar ciro gerçekleştiren Kastamonu Entegre Ağaç Sanayi, Türkiye'de sektör liderliğinin yanı sıra Avrupa'da 4'üncü sırada, dünyada ise 7'inci sırada yer almaktadır. Kastamonu Entegre'nin yurt içinde Gebze, Kastamonu, Balıkesir, Samsun, Tarsus ve Adana'da, yurt dışında ise; Romanya, Bulgaristan, Rusya, İtalya ve Bosna Hersek'te olmak üzere 19 ayrı üretim tesisi bulunmaktadır. Yaklaşık 100 ülkeye ihracat gerçekleştiren Kastamonu Entegre, 6.000 kişiye istihdam sağlamaktadır. ISO 9001 Kalite, OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği, ISO 50001 Enerji Yönetimi, FSC (Sürdürülebilir Orman Yönetimi) kalite sistemi belgelerine sahiptir. Medepan markalı MDF ürünleri için müşteri talebine istinaden E0 ve CARB Phase2 (California Air Resources Board) belgeli ürün üretebilmektedir. Kastamonu Entegre, TSE ve Avrupa Normları'na (EN) uygun üretim yapmaktadır ayrıca "Floorpan" ve "Artfloor" markalı laminat parke üreten tesisleri, üretimde çevre dostu malzemelerin kullanıldığını, aynı zamanda üründeki kimyasal madde oranının sağlığı tehdit etmeyecek düzeyde olduğunu gösteren "Blue Angel (Mavi Melek)" sertifikasına sahiptir.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.