Son Dakika Haberler

Mavi'ye iki uluslararası ödül: En Saygın Şirket ve En İyi CEO

Ekonomi

Global yatırımcı ve analistlerin oylamalarıyla belirlenen Institutional Investor tarafından gerçekleştirilen EMEA Yönetim Ekibi 2018 araştırması sonucunda, Mavi "En Saygın Şirketler" arasında gösterilirken, Mavi'nin CEO'su Cüneyt Yavuz "En İyi CEO" seçildi.

Mavi'ye iki uluslararası ödül: En Saygın Şirket ve En İyi CEO

Türkiye'nin öncü jean ve hazır giyim markası Mavi, yatırımcı ilişkilerine yönelik çalışmalarıyla New York merkezli Institutional Investor dergisi tarafından yapılan ankette iki önemli ödül birden kazandı. 417 yatırımcı ve analistin oylarıyla 12 farklı sektörde  473 şirketin  değerlendirildiği EMEA Yönetim Ekibi  2018 anketinde Mavi; gelişen Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgesindeki en saygın 36 şirketten biri seçildi. Mavi CEO'su Cüneyt Yavuz da  tüketici sektöründe En İyi CEO olarak belirlendi. 

Değerlendirme yapılırken üst yönetime erişebilirlik, düzenli finansal bilgilendirme,  yatırımcı ilişkileri   departmanın bilgi ve yetkinliği,  'road show' ve yatırımcı toplantılarının niteliği, kurumsal döküman ve yatırımcı bilgilendirme kitlerinin kalitesi, çevresel, sosyal ve yönetimsel konularında  faydalı içerik raporlama, kurumsal yönetişim uygulamaları gibi farklı kriterler dikkate alındı.

Ödüllerle ilgili açıklama yapan CEO Cüneyt Yavuz, Mavi'nin henüz geçen yıl halka arz edilerek yatırımcıların yakın takibine girdiğini belirterek, "2017 yılının ikinci yarısında halka arzımızı gerçekleştirdik ve kısa sürede gösterdiğimiz güçlü performansla Türkiye'de ve yurtdışı pazarlarda hedeflerimizin üzerinde bir başarı yakaladık. Perakende, toptan ve e-ticaret kanallarında istikrarlı büyümemize devam ettik. Performansımız dünyanın dört bir yanından yatırımcı ve analistlerin dikkatini çekti. Yatırımcılarla kısa zamanda kurduğumuz etkili ilişkiler nedeniyle Mavi ve kendi adıma büyük onur duyuyorum. Geçtiğimiz yıl Borsa İstanbul'daki başarılı halka arzımız, yöneticilerimizin ve yatırımcı ilişkileri ekibimizin gücü ve yoğun çalışması olmadan mümkün olamazdı. Başarımızı sürdürülebilir kılmak için, bizi bugünlere özveriyle taşıyan Mavi ekibine, Türkiye ve yurtdışındaki Mavi müşterilerine, geniş ürün yelpazemize ve tüm satış kanallarımıza yatırım yapmayı sürdüreceğiz. Büyüme stratejimizi en yüksek şeffaflık ve kurumsal yönetim standartlarını koruyarak desteklemeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.