Son Dakika Haberler

3. Havalimanı işçileri için İGA'dan özür geldi: İşçiler haklıydı

Gündem

Sosyal medya üzerinden ve iktidara yakın gazetelerden acımasızca saldırıya uğrayan 3. Havalimanı işçileri hakkında acı itiraf, yüklenici şirketin CEO'sundan geldi. Şirket üst düzey yöneticisi Kadri Samsunlu yaptığı açıklamada "İşçiler haklıydı, hepsinden özür dilerim" dedi..

3. Havalimanı işçileri için İGA'dan özür geldi: İşçiler haklıydı


Türkiye'nin en büyük, dünyanın sayılı havalimanları arasında yerini şimdiden alan 3. Havalimanı inşaatında çalışan işçilerin eylemlerinde haklı olduğu ortaya çıktı. Halen çok sayıda işçinin tutuklu olduğu gösteriler sonrası başlatılan soruşturmalar ise devam ediyor.


Kimileri hakaret etti, kimileri sosyal medya üzerinden 'Dış güçlerin provokasyonu' ilan etti, polis copladı, biber gazı sıktı, göz altına aldı.. Yetmedi AK Parti'nin en acımasız sesiz olan yazar onları bitli tahtakuruları ilan etti. Akit yazarı Mehtap Yılmaz ise onları köşesinden bakın nasıl aşağıladı; "Senelerdir süren 3. Havalimanı inşaatı çalışanları, tam da açılışa beş kala bitlendiyse… Tahtakuruları yiyip bitirdiyse, Madem kaşınıyorlar! 

Madem “kaşı beniii, kaşı beniii” diye debeleniyorlar!

Madem bitlendik diye kuduruyorlar!

Birilerinin bu itlerin kafasındaki bitleri ayıklayıp içeri tıkması lazım!

Yok, benim yetkim bu itlerin bitleriyle sözcüklerle mücadele etmek! Yetkim olsa bu itlerin bitlerini tek tek ayıklar, ezerim…

Bu itleri kaşındıran tahtakurularını zevkle ezerim ama yetkim yok…

Devlet ne güne duruyor? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya kadar pek çok yetkilinin dış güçlerin maşası olarak suçlanan işçilerle ilgili acı gerçek, projeyi yürüten İGA'nın CEO'sundan geldi. 3. Havalimanı projesi İGA CEO’su Kadri Samsunlu Habertürk'te canlı yayında Fatih Altaylı'nın sorusuna cevap verirken "Malesef işçiler haklı, işçci arkadaşlarımdan özür dilerim" dedi..

3. Havalimanı projesi İGA CEO’su Kadri Samsunlu, Fatih Altaylı'ya geçen ay düzenlenen işçi eylemleri hakkında açıklamalarda bulundu. Samsunlu, 'işçiler haklıydı' ifadesini kullandı.


Fatih Altaylı, Habertürk'te yayınlanan yazısında 3. Havalimanı'na yaptıkları gezide İGA CEO'su Kadri Samsunlu ile yaptıkları sohbete yer verdi. Altaylı'nın yazısının ilgili kısmı şu şekilde:

''3. Havalimanı gezimizde İGA CEO'su Kadri Samsunlu'yla sohbet ederken, geçen ayki işçi eylemleri de gündeme geldi. 
Samsunlu'nun net ifadesi şu oldu:
"İşçi arkadaşlarımdan özür diledim. Haklıydılar"

Samsunlu böyle söyleyince hemen sorduk: "Madem haklıydılar bu sorunlar niye daha önce çözülmedi?"

Samsunlu çok net olarak şöyle dedi: "Sorunlar varmış birikmiş ama benim haberim olmadı. Bunlar bana aksettirilmedi"

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.