Son Dakika Haberler

Ramil Guliyev Avrupa yılın atleti Ödülü’nde finale kaldı

Spor

 Fenerbahçe Kulübü'nün Dünya ve Avrupa Şampiyonu milli atleti Ramil Guliyev, Avrupa Atletizm Birliği'nin 26 Ekim'de sahiplerine teslim edeceği Yılın Atleti Ödülü'nde finale kaldı

Ramil Guliyev Avrupa yılın atleti Ödülü’nde finale kaldı

   Fenerbahçe Kulübü'nün Dünya ve Avrupa Şampiyonu milli atleti Ramil Guliyev, Avrupa Atletizm Birliği'nin 26 Ekim'de sahiplerine teslim edeceği Yılın Atleti Ödülü'nde finale kaldı.

   Türkiye Atletizm Federasyonu'nun resmi internet sitesinden duyurulan habere göre başlangıçta 10 atletten oluşan aday listesi, internet oyları, federasyon ve medya üyelerinin değerlendirmeleri sonrasında dörde indi. Buna göre, milli atletimiz Ramil Guliyev'in yanısıra Fransızların dünya rekortmeni dekatleti Kevin Mayer, Avrupa şampiyonu İsveçli sırıkçı Armand Duplantis ve Norveç’in başarılı mesafecisi Jacob Ingebrigtsen finale kalan diğer sporcular oldu.

   Guliyev, bu yıl Berlin’de 19.76'lık koşu derecesiyle Avrupa şampiyonluğunu kazanmıştı.28 yaşındaki Guliyev, geçtiğimiz yıl da Avrupa’da Yılın Atleti ödülü için aday olmuş ve 10 isim arasında son üçe kalmıştı. Guliyev’in finalistler arasında bulunduğu geçen yıl ödülü Alman ciritçi Johannes Vetter kazanmıştı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.