Son Dakika Haberler

AK Parti, eski vekilleri belediye başkan adayı yapıyor

Politika

Yerel seçimler öncesi siyasi partilerde aday belirleme sürecinde rekabet kızışıyor. Muhalefet partilerinin yeniden ittifak yapmak için görüşmelere hız verdiği bir dönemde AK Parti eski milletvekillerini göreve çağırdı.

AK Parti, eski vekilleri belediye başkan adayı yapıyor


Türkiye yeniden seçim havasına giriyor. Yerel seçimlere 4 ay kala siyasi partilerin aday belirleme süreci tüm hızıyla devam ediyor. MHP, çok sayıda merkezde mevcut belediye başkanlarıyla yerel seçime girerken, AK Parti eski milletvekillerini bile göreve çağırdı. AK Parti’de siyaset yapan çok sayıda eski milletvekilinin, belediye başkanı olmak için adaylık başvurusu yaptığı öğrenildi. Bazı eski milletvekillerinin de genel merkezden davet beklediği öğrenildi... CHP ise İYİ Parti ile yaptığı ilk görüşmenin ardından Saadet Partisi ile bir araya gelmeye hazırlanıyor.

AK Parti’de, aday tercihleriyle ilgili çalışmalar hızlanırken 20’ye yakın eski milletvekili, illerinde belediye başkanı olmak için başvuruda bulundu. Adaylık başvurusu yapılan iller arasında Kocaeli, Trabzon, Karabük, Adana, Manisa, Hatay da bulunuyor.
21 ilde adaylık konusunda karar verilemediği için ikinci anket yaptırma kararı alındı. En az 4 ilde kadın başkan adayı gösterilmesi planlanıyor. Gaziantep’te Fatma Şahin’le yola devam edilecek.

Nuray Babacan'ın bugün Hürriyet gazetesinde yer alan haberine göre, AK Parti’de yerel seçimlerde adayların kim olacağına ilişkin son viraja girildi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, her il için hazırlanan dosyalar üzerinden çalışmayı sürdürürken, 21 ilde ‘adaylık’ konusunda kesin veri elde edilemedi, yeniden anket yapılması ve nabız yoklanmasına karar verildi. Bu illerde iki isim arasında kalan parti, hızla yeni çalışma başlattı.

AK Parti’de siyaset yapan çok sayıda eski milletvekilinin, belediye başkanı olmak için adaylık başvurusu yaptığı öğrenildi. Bazı eski milletvekillerinin de genel merkezden davet beklediği öğrenildi. Zeki Aygün’ün Kocaeli, Ayşe Sula Köse’nin Trabzon, Selçuk Özdağ ve Recai Berber’in Manisa, Mehmet Ceylan’ın Karabük, Fatma Güldemet Sarı ve Fatoş Gürkan’ın Adana, Mehmet Öztürk’ün Hatay, Ali İnci’nin Sakarya’yı istediği belirtiliyor. KAYNAK HÜRRİYET GAZETESİ

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.