Son Dakika Haberler

Kimsayal atık terörü; Su havzasına atarak kaçtılar

Gündem

İstanbul ve çevresinin içme suyunun yüzde 30'nu tek başına karşılayan Büyükçekmece gölü yakınlarına atılan zehirli kimyasal madde atıklarını bırakıp kaçan magandalar aranıyor..

Kimsayal atık terörü; Su havzasına atarak kaçtılar


Sık sık kimyasal atıkların döküldüğü Büyükçekmece su havzasında 60 çuval zehirli madde bulundu. Zehirli kimyasal maddeleri çuval içerisinde atıp kaçan magandalar her yerde aranıyor.  Mutlak koruma alanındaki bölgeye daha önce kimyasal atıklar boşaltılmıştı.


Büyükçekmece Belediyesi, Çevre Kontrol ve Koruma Müdürlüğü ekipleri tarafından gece saatlerinde yapılan rutin kontrollerde fark edilen atık için çevrede önlem alındı, atığı bırakan aracın bulunması için çalışma başlatıldı. Yetkililer, bulunan kimyasal maddelerin hangi tesisten çıktığını bulmak için araştırmanın sürdüğünü duyurdu.

AFAD EKİPLERİ ÖNLEM ALDI

Büyükçekmece göl havzasına kimyasal madde içerdiği belirlenen 60 çuval sanayi atığı döküldü. Büyükçekmece Belediyesi, Çevre Kontrol ve Koruma Müdürlüğü ekiplerinin gece yaptığı rutin kontrollerle tespit edilen kimyasal atığın çevresine güvenlik şeridi çekildi. İhbar üzerine olay yerine AFAD ekipleri sevk edildi. 

Ekiplerin hazırladığı raporun ardından İSTAÇ ekipleri tarafından atığın kaldırılması bekleniyor. Kimyasal sanayi atığından numuneler alınırken olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Ekipler atığı bırakan aracın bulunması için çalışma başlattı.

İSTANBUL SUYUNUN YÜZDE 30'UNU KARŞILIYOR

Başkan yardımcısından vatandaşlara duyarlılık çağrısı 2018 yılında da bölgeye 4 kez kimyasal atık bırakıldığını belirten Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Adem Yazır vatandaşların duyarlı olması çağrısında bulundu. 

Yazır, "Çevre kontrol ekiplerimiz, çevre denetimi esnasında endüstriyel atık bulmuşlar. Mutlak koruma alanı göl havzasında arkadaşlarımız tedbir alarak gerekli birimlere durumu iletmişlerdir. Büyükçekmece göl havzası İstanbul’un yüzde 30’luk su ihtiyacını karşılamaktadır. Bu konuda duyarlı olunması gerekiyor. Bu tür durumları belediyemiz çevre Müdürlüğüne ihbarda bulunabilirler. 2018 yılılında bu olayla 4 kez karşılaştık. Gerekli müdahaleler yapıldı. İlgili yerlere bilgilendirmeler yapıldı. Bu yıl ilk kez böyle bir durumla karşılaştık" dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.