Son Dakika Haberler

"Sandıkta inadına "SOYKAN" diyeceğiz!"

Gündem

Kırklareli'nde Millet İttifakının adayı Cumhuriyet Halk Partili Dr. Mehmet Tuna Soykan, belediye seçimlerine halkın büyük desteği ile taşları yerinden oynatırcasına iddialı giriyor.

Yerel seçimlere sayılı günler kala Kırklareli'nde siyaset arenası ısınıp şekillenirken, Millet İttifakı Kırklareli Belediye Başkan adayı Tuna SOYKAN da, ağırlığını koyup meydanları sallamaya başladı.

Mevcut Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu'nun CHP'den yeniden aday gösterilmeyince partisinden istifa ederek seçimlere bağımsız aday olarak girmesini tepkiyle karşılayan Cumhuriyet Halk Partililer ve vatandaşlar, gerçek CHP'lilerin parti kararından sapmayıp, davasına sahip çıkarak sandığa gideceğini ve inadına "SOYKAN" diyeceklerine dikkat çekiyorlar.

SOYKAN, SANDIKTA TARİH YAZACAK

Yıllarını Cumhuriyet Halk Partisi için harcamış, bilgi ve tecrübe sahibi Dr. Tuna SOYKAN'ı ve CHP'lileri hiçe sayarak, oyları bölmek pahasına davasından vazgeçen Kesimoğlu'nun da, daha evvel aday olan ve kaybeden cumhur ittifakı adayı Derya Bulut'un da seçimlerde mağlup olacağı ve "Kırklareli'nin abisi" diye tanınan SOYKAN'ın ciddi oy farkıyla belediye başkanlığını kazanacağı dilden dile konuşuluyor.

Dürüst kişiliğinin yanı sıra sevilen sayılan biri olarak bilinen ve Kırklareli'nin öz evladı olan Dr.Tuna SOYKAN'a CHP tabanı tam destek verirken, İyi Partililerin de desteği ile 31 Mart'ta belediye başkanlığını kazanacaklarına inançları tam olan partililer, Tuna Soykan'ın Kırklareli'nde tarih yazacağını söylediler.

"MERHABA CUMHURİYET SEVDALILARI"

Mahalle gezilerinde coşkulu kalabalıklara hitap eden Millet İttifakı Kırklareli Belediye Başkan adayı, Dr.Tuna SOYKAN'ın en son durağı Karahıdır Mahallesi sakinleri oldu. Karahıdır Mahallesi'nde halka yaptığı konuşmasının başında "Merhaba Cumhuriyet  Sevdalıları" diye seslenen Soykan, alkışlar arasında şunları dile getirdi:

Kırklareli, cumhuriyetin ve aydınlanma mücadelesinin bir kalesidir. Şimdi bu kaleye göz dikenler var. Ellerini ovuşturanlar var. Kırklarelimizi cumhuriyetten, cumhuriyet halk partimizden almak isteyenler var. Buna izin vermeyeceğiz elbette. Gücümüz birliğimizdedir. Bu birliğimizi bozmak isteyecek dahili ve harici ne varsa, onun karşısında durmakta boynumuzun borcudur. Atatürk'ün iki önemli eserim var dediği; biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi. Onun gücünü uzun zamandır birlikte tutuyoruz ve onu yaşatıyoruz. Karahıdırlılar Cumhuriyete aşıktır. Cumhuriyet halk partiyi ayakta tutanlardır.

"KIMSENİN EKMEĞİ İLE OYNAMAM"

Göreve geldiğinde belediye personelinde herhangi bir işten çıkarmanın söz konusu olmayacağına dikkat çeken SOYKAN, "Bütün belediye çalışanları benim evladımdır, arkadaşımdır. Kimsenin ekmeğiyle oynamak yok. Kimseye baskı yapmak yok. özgürlüğünü kısıtlamak yok" dedi. SOYKAN, bütün mahallelerde bir mahalle meclisi kuracakları müjdesini vererek, vatandaşların mahalle sorunlarını kendi arasında konuşup, periyodik zamanlarda kendisinin de katıldığı  toplantıyla birlkte gündem oluşturarak çözüm üreteceklerini ve katılımcı belediyecilik anlayışı içerisinde bunu hep birlikte başaracaklarını dile getirdi. Ayazma ve mezarlık  yolunun yapılacaklar arasında ilk sırada olduğunu ve öte yandan Karahıdır mahallesine düğün salonu kazandıracaklarını da ifade eden Tuna SOYKAN, Karahıdır korusunun kent park projesi ile geliştirileceğini ve yanında bulunan göletin etrafında çeşitli eğlence ve piknik alanları  düzenleyeceklerini kaydetti. SOYKAN, su sorununu da el atacağının altını çizerek, içilebilir hale getireceklerini sözlerine ekledi.

"YAŞASIN MİLLET İTTİFAKI"

Tuna SOYKAN; "Halkımız emin olsun ki, ben seçildiğimde, bu şehirde doğmuş, burada hayatını  sürdüren, üniversite hayatı dışında sizinle birlikte bu havayı soluyan, bu toprağı çiğneyen, bir arkadaşınız, kardeşiniz yada abiniz olarak Kırklareli'nin kıymetini en çok bilenlerdenim. Size belediye emin ellerde olacaktır diyorum. Size şeffaf, hesap verebilir bir belediye sözü veriyorum. Belediye kaynaklarını  gereksiz yerlere savurmak yerine sizin hizmetinize sunmaya söz veriyorum. Biz Mustafa Kemal sevdalısı, özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir diyenlerdeniz. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacak diyenlerdeniz. Görevimizin Türkiye Cumhuriyeti'ni ve istikbalini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmek olduğunu biliyoruz. Bu göreve inanan ve gereğini yapma azminde olan halkımızla beraber CHP bayrağını tekrar belediyede dalgalandıracağız. Karşımızda bir cephe var. Onlar birleşti. Ama biz içimizden  kemiriliyor durumdayız. Bilerek yada bilmeyerek o değirmene su taşıyanlar var. Bunu asla kabul etmeyeceğiz. Cumhuriyet Halk Partili dediğin kişi, sandığa gittiğinde CHP'nin altı okunu gördüğünde mührü oraya vurur. Bu mücadelede bizimle güçlerini birlestiren İyi Partili dostlarımız var. Onlarla birlikte şimdi daha güçlüyüz ve başaracağız. Yaşasın Millet İttifakı" şeklinde konuşmasını coşkulu alkış ve tezahüratlar arasında tamamladı.

TUNA SOYKAN KİMDİR?

Mehmet Tuna SOYKAN, Kırklareli'nde 1951 yılında doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Kırklareli'nde tamamladı. Yüksek lisansını Marmara Üniversitesi'nde bitirdi. Bir süre Kırklareli Devlet Hastanesi'nde diş hekimi olarak görev yaptı. 

SOYKAN, 1981 yılında özel diş hekimi muayenehanesi açtı. Sosyal Demokrat Halkçı Partisi'nde siyasete başlayarak, CHP Kırklareli Kurucu İl Başkanlığı görevinde bulundu. 1999 ve 2002 yılında milletvekili adayı oldu. Evli ve bir çocuk babasıdır. 

HABER: KEMAL KAÇMAZ

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.