Son Dakika Haberler

Çoban Ateşi Hareketi; Merkez Sağ'da yeni parti

Gündem

Türk sağı yeni siyasi oluşumlara gebe. AK Parti'ye alternatif yeni parti iddiaları gündemdeki yerini korurken, MHP'ye alternatif Türk milliyetçisi yeni parti hazırlıkları sürüyor. Çoban Ateşi Hareketi adlı yeni oluşum ise mail adresi yayınlayarak, yeni partiye katılmak isteyenlerden mesaj bekliyor.

Çoban Ateşi Hareketi; Merkez Sağ'da yeni parti

Türkiye yerel seçimlere hazırlanırken, bir yanda Abdullah Gül, Mehmet Şimşek, Prof.Dr Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan yeni parti kuracağı iddiaları gündemdeki yerini koruyor. Sağ cenahta ise Türk milliyetçisi yeni bir partinin hazırlıklarının ise son aşamaya geldiği iddia edilirken, merkez sağda Çoban Ateşi Hareketi adı verilen bir oluşumun siyasal partiye dönüşeceği bildiriliyor. Rıfıt Serdaroğlu sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda yeni partiye katılmak isteyenler için mail adresi verdi.

Rıfat Serdaroğlu, dün yayımladığı yazısında, Çoban Ateşi Hareketi'nin partiye dönüşeceği sinyalini net olarak verdi. Eski bakanlardan Rıfat Serdaroğlu, sosyal medya hesabından yayımladığı yazısında kurulacak partinin genç kadrolardan oluşacağını ve demokratik bir yapıda olacağını iletti. Bir e-posta adresi de yayımlayan Serdaroğlu, katılmak isteyenlerin bu adrese başvurmasını istedi.

Merkezde konumlanacağı belirtilen parti için Türkiye'nin her yerinde özellikle merkez sağ kadroların uzunca bir süredir çalışma yaptığı ve yerel seçimlerden sonra zamanlama ve yapıya karar verileceği kulis bilgileri arasında.

İyi Parti'den ayrılan Murat Uysal gibi isimlerin de Çoban Ateşi Hareketi'nde yer aldığı biliniyor. Murat Uysal, İyi Parti'den "partinin merkezde olma çizgisini koruyamadığı ve demokratik bir çizgide kalamadığı" gerekçesiyle Genel İdare Kurulu üyeliğinden istifa etmiş ve istifası tepki çekmişti.

Siyasetçilerin, emekli askerlerin de destek verdiği Çoban Ateşi Hareketi, Anayasa'nın ilk 6 maddesini önemseyen merkez sağ söylemiyle biliniyor. Kuruluş değerlerinin bugünde kurtuluş yolu olduğunu her fırsatta vurgulayan hareketin en son İzmir toplantısında demokrasi vurgusu yapılmıştı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.