Son Dakika Haberler

Sevenleri "Efsane Başkan"a son görevini yerine getirdi

BÖLGE

Kırklareli'nin efsane Belediye Başkanı Kadir Gökçe hayata veda etti.

1989 - 1999 yılları arasında iki dönem Kırklareli Belediye Başkanı olarak çok büyük hizmetlerde imzası bulunan Kadir Gökçe'nin (69) vefat haberi sevenleri ve hemşehrilerinde büyük üzüntüye neden oldu.

Geçirdiği rahatsızlık sebebiyle bir süredir tedavi altında bulunan Gökçe, Kırklareli'nde ve Trakya'da sevilen ve sayılan kişiliği ile halkın gönlünde taht kuran efsanevi başkan olarak anılıyordu.

SEVENLERİNDEN GÖKÇE'YE SAYGI NÖBETİ 

Kadir Gökçe'nin vefat haberini alır almaz toplanan sevenleri ve partililer evinin karşısında saygı nöbeti tutarken, siyasî partiler ses müzik sistemlerini durdurarak seçim gezilerine 1 gün süreyle ara verdiler.

HİZMETLERİYLE HEP ANILACAK

Vatandaşlar, Gökçe'nin ölüm haberi üzerine şunları dile getirdiler: "Eski başkanımız Kadir Gökçe ilimizde çok önemli hizmetler yaptı. Tam bir Atatürkçü olarak onun ilkelerinden hiç ayrılmadı. Onun döneminde belediye makam kapısı hep açık kaldı. Herkesin derdini dinliyor, maddi ve manevi yönde anında yardımcı oluyordu.

Kırklarelisporumuzun gelişmesinin temellerinde Kadir Gökçe imzası vardır. Kırklarelispora başkanlık yaptığı dönemlerde kulübün ayakta kalması için çok mücadele etmiştir. Güleryüzlü candan bir insandı. Kırklareli ile Almanya'nın Waldorf Belediyesi arasında kardeş belediyecilik yaptı. Gece gündüz  hizmet etti. İşsiz insanlara iş vererek, ekmek sahibi yaptı. Özellikle roman kardeşlerimize çok sahip çıktı. Ve onların her sorununa yardımcı oldu. Kırklareli ili onunla genişleyip büyüdü. Ve tanınan bir il oldu. Organize sanayinin kurulmasına öncülük yaparak çok sayıda fabrikalar gelmesini sağlayarak işsiz insanlara iş imkani sağladı. Böyle bir insandı. Hizmetleriyle hep anılacak. Unutmayacağız. Mekanı cennet olsun" diye konuştular.

SON GÖREVDE MAHŞERİ KALABALIK

Çok sayıda siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, çeşitli illerden gelen sevenleri ve hemşerileri eski başkan Kadir Gökçe'nin son yolculuğunda onu yalnız bırakmadılar.

Başkan Gökçe'nin cenazesi Kırklareli Belediyesi önünde düzenlenen törenden sonra Hızırbey Camii'ne getirildi ve kılınan cenaze namazının ardından Kırklareli Şehir Mezarlığına defnedildi.

Haber: KEMAL KAÇMAZ

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.