Son Dakika Haberler

İstanbul seçimleri öncesinde Öcalan'dan HDP'ye CHP çağrısı 'Destek vermeyin'

Gündem

Terör örgütü PKK'nın eli kanlı elebaşı yattığı İmralı Cezaevi'nden HDP'nin CHP'ye verdiği desteği ima ederek 'Tarafsız kalma' çağrısında bulunduğu iddia ediliyor. HDP Öcalan'ın mektubuna itibar etmeyin çağrısı yaptı.

AK Parti'ye seçim öncesi destek | Öcalan'dan HDP'ye CHP'ye destek vermeyin çağrısı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi öncesi İmralı'da yatan bebek katili Abdullah Öcalan, AK Parti lehine devreye girdiği iddia edildi. Öcalan'ın açıklamasını AA ve İHA duyurdu. HDP, açıklamayı ciddiye almayın çağrısı yaptı. Terör örgütü elebaşı Öcalan'ın el yazısıyla kaleme aldığı mektubunu Doç. Dr. Ali Kemal Özcan açıkladı. Söz konusu kişinin avukat olmamasına rağmen, İmralı'ya hangi sıfatla gittiği gizemini koruyor.

ABDULLAH ÖCALAN YERLİ VE MİLLİ ŞAHSİYETMİŞ

Özcan, mektubu servis etmesinin ardından düzenlediği basın toplantısı ekranlara geldi. Habertürk kanalında canlı yayına katılarak adeta örgüt propagandası yaptı. 

Özcan programda şunları söyledi "Sosyoloji çalışırız, toplumu çalışırız, bireyleri çalışırız. Ben Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı ve vatandaşlık sıfatı ile görüştüm. Bu örgütün liderliği, iç dinamikleri ve sosyolojisini çalışırım. Dünya çapında bu konuda yapılmış başka bir disiplin çalışma yoktur. Öcalan'ın talebi ve devletin onayı ile, aynı zamanda bir akademisyen olarak görüştüm. Görüşmede devlet yetkilileri de vardı.. Yasal bir görüşmeydi."

 Nedir Ne Değildir'de kaleme aldığı yazıyı okuyan ve  25 yıldır Öcalan okumaları yaptığını söyleyen Doç. Dr. Ali Kemal Özcan "Ben Öcalan'ın felsefesi ve tarih araştırmalarını yaptım. Abdullah Öcalan'ın özgün çözümlemeleri vardır. Abdullah Öcalan benim kanaatimce bir Kürt ihtilali lideridir ama aynı zamanda yerli ve milli bir şahsiyettir" şeklindeki sözleri geceye damgasını vurdu.
Özcan'ın bu sözlerinin ardından yayından alındı. 
 

HDP'nin tarafsız kalması, sandığa gitmemesi, AK Parti adayının kazanmasını sağlamaya dönük en önemli adım olarak görülüyor. 

Öte yandan  terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın, HDP'ye yönelik çağrısının açıkta parti tabanına AK Parti'ye destek anlamına geldiğini belirten siyasi gözlemciler, MHP'nin bu konudaki tavrının merakla beklendiğini söylüyor.

MEKTUP NASIL ÇIKARILDI


Terör örgütü elebaşının sızdırılan mektubunun İmralı'dan nasıl çıktığı merak konusu oldu. Ceza infaz kurumlarında tutuklu ve hükümlülerin, dışarıya göndereceği mektupların mutlaka bir komisyon tarafından görülerek 'Okundu' mührüyle onaylanması gerektiğini belirten uzmanlar "Mektupta böyle bir mühür bulunmuyor. Mektubun seçimlere saatler kala sızdırılarak yayınlanması oldukça manidar' yorumunu yapıyor.

Millet İttifakı'nı aylardır terör örgütleriyle işbirliği yapmakla itham eden, FETÖ, PKK ile kol kola olmakla suçlayan AK Parti, İBB seçimleri öncesi İmralı'da yatan terör örgütü PKK'nın kanlı elebaşı Öcalan'ın desteğini aldı. Öcalan yaptığı son dakika açıklamasında HDP'ye çağrıda bulunarak 'Tarafsız kalın' talimatı verdi. İmralı Cezaevi'nden açıklama yapan teröristbaşı Öcalan'ın çağrısını Anadolu Ajansı ve İHA son  dakika haberi olarak duyurdu. 
AK Parti adayı Binalı Yıldırım'ın Diyarbakır'da PeKeKe açılımı, Kürdistan söyleminin ardından, PKK ile HDP arasındaki derin görüş ayrılıkları da su yüzüne çıkmış oldu.

 
Doç. Dr. Ali Kemal Özcan, İmralı'da görüştüğü teröristbaşı Öcalan'ın avukatlarına teslim ettiği mektubu basın mensuplarıyla paylaştı. Özcan, terör örgütü elebaşı Öcalan'ın 18 Haziran'da avukatlarına teslim ettiği mektubun kamuoyundan gizlendiğini açıkladı. Mektupta, "HDP'de vücut bulan demokratik ittifak anlayışı güncel seçim tartışmalarına taraf ve payanda yapılmamalıdır. Demokratik ittifakın önemi ve tarihsel anlamı mevcut ikilemlere kendini angaje etmemesi ve şimdiye kadar olduğu gibi seçimlerdeki tarafsız çizgisinde ısrar etmesidir" ifadeleri yer aldı
 

TERÖRİSTBAŞI HDP TABANINDAN NE İSTEDİ?


PKK'nın eli kanlı lideri Öcalan'ın gönderdiği mektupta, HDP yönetimi ve tabandan tarafsız kalmasını isteyerek 'Ya sandığa gitmeyin, ya da CHP'yi destekleyen çıkışlardan uzak durun" anlamı çıkarılıyor. Öcalan mektubunda bakın ne diyor? 

"HDP'de vücut bulan demokratik ittifak anlayışı güncel seçim tartışmalarına taraf ve payanda yapılmamalıdır. Demokratik ittifakın önemi ikilemlere kendini angaje etmemesi, seçimlerdeki tarafsız çizgisinde ısrar etmesidir."

GÖRÜŞMEDE DİKKAT ÇEKEN İSİM

Öte yandan Öcalan'ın tarafsızlık çağrısını avukatları yerine Tunceli Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ali Kemal Özcan yaptı. Özcan'ın, İmralı'da bebek katili Öcalan'la gerçekleştirdiği görüşmenin ardından basın açıklaması yaptığı belirtildi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Öcalan'ın sadece avukatlarıyla görüşmesine izin verildiğini belirtmişti.

HDP HESAPLARINDAN NE PAYLAŞILDI?

Öcalan'ın mesajının yayınlandığı sıralarda ise HDP'nin resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımlar dikkat çekti.

Öcalan'ın tarafsızlık mesajıyla HDP'li seçmene "sandığa gitme" çağrısı yaparken HDP hesaplarından "31 Mart'ta oylarımızı koruyarak demokrasiye kazandırmıştık, şimdi yine demokrasi ve halk iradesinin kazanması için sandık başına gidecek, oylarımızı demokrasi, barış ve eşitlikten yana kullanacağız" paylaşımı yapıldı. Paylaşım bebek katilinin çağrısının hemen öncesinde yapıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.