Ağız kokusu nasıl giderilir?

Ağız kokusu nasıl giderilir? Ağız kokusunu gidermenin yolları, ağız kokusu nasıl engellenir? İşte detaylar

23 Nisan 2014 Çarşamba 23:02
Ağız kokusu nasıl giderilir?






Ağız kokusu nasıl giderilir? Ağız kokusunu gidermenin yolları, ağız kokusu nasıl engellenir?

Ağız kokusu, tıbbi terimle halitozis, kişinin kendisi veya çevresi tarafından fark edilebilen, nefes veya konuşma esnasındaki hoş olmayan kokudur. Sebeblerin yüzde 47 ila 90'ı ağız içinden kaynaklanır, kalanlar ise ağız içinden kaynaklanmayan veya sistemik hastalıklara bağlıdır. Ağız kokusu sosyal yaşantımızı olumsuz etkileyen, karşımızdaki kişiye daha ilk tanıştığımız anda tatsız mesaj veren bir rahatsızlıktır. Kötü ağız hijyeninin kaçınılmaz sonucu olsa da bazen ne yaparsak yapalım kurtulamadıgımız bir hastalık olarak bizi rahatsız ediyor. Birçok kişi kendi ağız kokusunun farkına varıp doktora gitse de, bazılarımız bunun farkına varmadan yaşıyoruz. Çevremizdeki insanların bu durumu utanılacak bir sey olarak algılayıp uyarmaması sonucu belki de kendi ağız kokumuzun bilincine hiç varamayacağız.


NEFES KOKUSU NASIL GİDERİLİR?

Nefesiniz kokuyorsa bu öneriler tam size göre... Elma, armut, havuç: İçerdikleri gıda lifi sayesinde tükürüğü temizler, aynı zamanda hoş tatları sayesinde nefesimizi ferahlatırlar. Çok rahatsız edici bir sorun olan ağız kokusu ile mücadele etmek kolay bir şey değildir. Yapılacak ilk iş, sorunun tıbbı nedenlerini araştırmaktır. Önce bir doktora gitmeli (bence diş hekimi ya da KBB uzmanı ile başlayın), çözüm için yardım ondan istemelisiniz

AĞIZ KOKUSUNUN NEDENLERİ

Yeterince su tüketmemek Az su içmek tükürük salgısını artırır. Tükürükle birlikte ağızda oluşan bakteriler ağız kokusuna neden olan başlıca etkendir. Beslenme uzmanları günde ortalama 8 bardak su içmeyi öneriyor. Yeşil çayın da su gibi ağız kokusunu önlediği belirtiliyor. Alerjik bir bünyeye sahip olmak Alerji sahibi insanların burunlarının tıkanmasıyla nefes alıp vermeleri zordur. Bu da ağzı kurutur. Nefes tıkanıklığını açarak daha çok sıvı tüketmek gerekir. Yanlış gıda tüketimi Sarımsağın kötü nefes kokusuna neden olduğunu bilmeyen yok.
Peki süt ve süt ürünlerinin balgam yaptığını ve ağızda kükürtümsü bir kokuya sebep olduğunu biliyor muydunuz?
Mesela profesyonel şarkıcılar daha berrak bir ses için süt ürünleri tüketmemeye özen gösterir. Sinüzit ve bademcik enfeksiyonu Sinüslerdeki enfeksiyon kötü kokunun bir sebebi olabilir. Doktora gitmeli ve antibiyotik kullanmalı.
Ağız kokusuna neden olan bademcik iltihabı için de antibiyotik kullanarak kurtulabilirsiniz. Haftada birkaç kez tuzlu suyla gargara yaparak ağız temizliği desteklenebilir.
Reflü Mide ekşimesi ağızda asit oluşmasına neden olur. Bu da ağız kokusunun sebeplerinden biridir. Narenciye, tarçın, çikolata tüketerek reflü kaynaklı ağız kokusunun önüne geçilebilir. Kanser gibi ciddi hastalıklara yakalanmak Çok nadir rastlansa da ağızdaki kötü koku; kulak, burun ve boğazdaki bir kanserli yapının habercisi olabilir.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.