Alzheimer hastalığından koruyan yiyecekler besinler nelerdir

Alzheimer hastalığından koruyan yiyecekler besinler nelerdir

23 Eylül 2013 Pazartesi 01:20
Alzheimer hastalığından koruyan yiyecekler besinler nelerdir








Alzheimer hastalığı son zamanlarda daha da yaygınlaşan bir hastalığa dönüşmüştür. Son yapılan bir araştırmaya göre balık yemek Alzheimer riskini azaltmak için yardımcı oluyor. Uzun süre bilim adamlarının söylediği gibi somon, uskumru, alabalık ve sardalya gibi balıkların bol içerdiği  omega-3  yağ asitleri, beynin dejeneratif hastalıklarına karşı koruyucu bir rol oynarlar.

New York'ta yapılan bu önemli  araştırma alzheimer hastası olan 60 yaş üzeri 1.200 kişide beta amiloid kan düzeylerini incelemişler. Bu protein sinir hücrelerini yok eden ve hızlı büyüyen bir dejeneratif  beyin hastalığı olan Alzheimer hastalığı riskini artıran protein  olarak kabul ediliyor.
Günde  en azından bir gram omega 3 tüketen (örneğin, 50 gram somonun içerdiği miktar) kişilerde beta amiloid bu yağ asitlerini daha az tüketenlerle kıyaslamada daha düşük - %   20 – 30 –dur . Somon gibi sağlık açısından önemli olan balıklar her yaş için hafıza güçlendirmek yeteneğine sahipler.
Omega 3 yağ asitleri özellikle mavi balıklarda bulunuyor. Omega 3 birbirleriyle daha kolay etkileşim kurmanı sağlayarak sinir hücrelerinin membranlarına  akışkanlık veren uzun ve esnek moleküllerden oluşmuştur. Peki faydasını görmek için ne kadar balık  yemek gerektiğinimi soruyorsunuz? Haftalık olarak  en az her biri 125 gram olan iki porsiyon balık yemek tavsiye olunur.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.