Bitkisel yağların yararları

Bitkisel yağlar, çoğu hücrenin temel yapısını oluşturan maddelerin kendini güçlendirmesi için son derece gerekli ve faydalıdır

21 Eylül 2013 Cumartesi 02:13
Bitkisel yağların yararları







Bitki yağları sağlık açısından çok büyük öneme sahipler. Hastalandığımız zaman veya hastalığa yakalanmadan önce bitkisel yöntemler ile doğadan gelen bir beslenme yolu ile sağlığımız büyük ölçüde güvenilir bir duruma gelmektedir. Bu yüzden de bitkisel yolları her zaman tercih etmemiz gerekiyor. Bitki yağlarının da sağlığımıza katkıları oldukça fazladır. Bitkisel yağların ne gibi yararlarının olduklarına birlikte bakalım:
Ayçiçeği yağı: A, B, C,D vitaminleri bakımından oldukça zengin bir yağdır.

Susam yağı: A, B, B6, K, PP gibi vitaminleri içeriyor. Mide ve sindirim sistemine fazla yararlıdır.
Mısırözü yağı: Mide, bağırsak ve karaciğer için oldukça faydalıdır. Kanın temizlenmesinde büyük rola sahiptir.
Ceviz yağı: Ceviz yağı vitamin ve mineraller açısından oldukça zengin olan bitkisel bir yağdır. Kalp ve damar hastalıklarına ciddi şekilde etkili faydaları vardır. Aynı zamanda cinsellik konusunda da insana güç verir. Cinsel zayıflığı götürür. Vücutta ki şekeri dengeler.
Zeytinyağı: Vücuttan ki zararlı toksinleri atmada yardımcıdır. Doğal yağ olduğu için normal yağlar gibi vücutta yağlanma yapmaz. Zayıflamak isteyen insanlar için zeytinyağı birebirdir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.