Dünya'nın kaç yıllık petrolu kaldı?

Dünyanın kaç yıllık petrol rezervi kaldı? Petrol şirketleri bu konuda en az 2 asırlık süreçten bahsediyor, STK'lar ise 90 yıl diyor

25 Mayıs 2014 Pazar 22:39
Dünya'nın kaç yıllık petrolu kaldı?






Dünya'nın kaç yıllık petrolü kaldı?


Enerji uzmanları dünya petrol rezervlerinin 2013 tüketim alışkanlıklarıyla en fazla 90 yıllık ömrü kaldığını ileri sürerken Shell bu konuda biraz daha iyimser. Royal Dutch Shell’in en tasarruflu yakıt tüketimi yarışması Eco-marathon’un düzenlendiği Hollanda’da konuşan Perakende Satışlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Istvan Kapitany, tüketim bugünkü haliyle devam ederse dünyanın 250 yıllık petrolü olduğunu kaydetti.

Tüketimin artması durumunda ise bu sürenin biraz azalabileceğini aktaran Kapitany, bir taraftan da teknolojinin geliştiğini hatırlatarak “Sürekli daha tasarruflu araçlar üretiliyor. Tüketim bir miktar azalıyor.” dedi. İlk eco-marathon’da 1 litre yakıtla 20 kilometre yol yapılırken bu yıl 30'uncusu yapılan yarışta bir litre yakıtla 3 bin 314 kilometre yol kat adildi. Türkiye’yi  7 farklı şehirden 16 lise ve üniversite takımı temsil etti. Shell & Turcas Pazarlama Müdürü Günden Yılmaz, Türkiye’nin, Almanya ile birlikte katılımın en yoğun olduğu ülkeler arasında yer aldığını kaydetti.

 


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.