Karıncalar evden nasıl uzaklaştırılır?

Karıncaları evden nasıl uzaklaştırabilirim? Her yaz mevsiminde mutfak başta olmak üzere her köşeyi tutan bu minik canlılar....

26 Nisan 2014 Cumartesi 19:38
Karıncalar evden nasıl uzaklaştırılır?






Karıncalar evden nasıl uzaklaşır


Karıncaları evden nasıl uzaklaştırabilirim? Her yaz mevsiminde mutfak başta olmak üzere her köşeyi tutan bu minik canlılardan kurtulmanın basit yöntemleri var

Özellikle yaz aylarında geceleri mutfakta açıkta bıraktığınız meyve ya da tatlının üzerine doluşan karıncalardan nasıl kurtulacağınızı bilirseniz, mutlu bir yaz geçirebilirsiniz.

İŞTE SİZE BİRKAÇ ÖNERİ

Karınca, fare, hamamböceği gibi istenmeyen canlıların eve girişini önlemek için bir karton parçasına yada bir pamuğa 3-4 damla nane yağı damlatıp bunu eve giriş noktalarına koyabiliriz. Ayrıca defne yaprağını ezerek ufalayın bunu karıncaların geçtiği köşelere koyun bu karıncaların evinizi terk etmesini sağlayacaktır. Çöpünüzü sık sık dışarı çıkarın. Çünkü çöpün içindeki yiyecek kalıntıları, küçük ve büyük haşereleri adeta bir mıknatıs gibi kendine çeker.
Çöpünüzü küçük ve ağzı kapalı bir çöp kutusunun içinde muhafaza edin ve dolar dolmaz atın. Evinizin duvarlarındaki tüm delik, çatlak ve oyukları çelik yünüyle kapatın ve üzerini kalafatlayın (zift ya da katran dökün). Bu büyük küçük tüm hayvanların eve tüm erişimini engelleyecektir. Pencerelerinize sineklik taktırın.
Bu yöntem manzaranızı birazcık karartsa da, eve hem kanatlı hem kanatsız tüm böceklerin girmesini engeller ve temiz hava almaya devam etmenizi sağlar. Sokaktaki çöp konteynerini, odun ve kömürleri ve süpürülmüş yaprak kalıntılarını evinizden mümkün oldukça uzakta tutun.
Evin yakınında bir çöp konteyneri olması size kolaylık sağlıyor gibi görünebilir ama bu aynı zamanda hayvanlar için de ideal bir beslenme ve barınma alanıdır. Evinizde ve bahçenizde, bir kovada ya da herhangi bir yerde, ağzı açık su birikintisi bulundurmayın. Bu sinekler için potansiyel üreme alanıdır ve fareler için de içme suyu kaynağıdır.


Son Güncelleme: 13.05.2019 19:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.