1) Sabahları yüzümün şişini nasıl indirebilirim?


Yüzüne nemlendirici sürerken 3-4 dakika masaj yap. Özellikle göz çevrene masaj yaparak yüzündeki ödemi dağıtabilirsin.

2) Mükemmel fondöteni bulmak için en iyi yöntem nedir?

Fondöteni elinde denemek yerine çenende deneyebilirsin. Çünkü el derisi, yüze nazaran daha koyudur. Rengin uyumlu olduğunu anlamanın yolu ise, sürdükten sonra rengin kaybolduğunu görmektir.

3) Kusursuz ten rengini makyajla nasıl elde edebilirim?

Bu noktada önemli olan, cildini makyaja hazırlamak ve sağlıklı tutmaktır. Nemlendirici sürdükten sonra cildine aydınlatıcı bir primer uygula. Renk bozulmalarının olduğu yerlere yağsız bir sıvı fondöteni ufak dokunuşlar halinde uygulayarak dağıt. Göz altlarına, dudak ve burun kenarlarına kapatıcı uygula. Son olarak toz pudra sürerek mükemmel ten rengine kavuş.

4) Ten rengime uygun kapatıcıyı nasıl bulurum?


Temel kuralları takip et: Yeşil alt tonlu bir kapatıcı kırmızılıkları yok etmeye, mavi alt tona sahip olanlar açık teni tamamlamaya, sarı renkli olanlar ise koyu tenleri bütünlemeye yarar. Pembe alt tonlu kapatıcılar da, kışla beraber donuklaşmaya başlayan ten rengini aydınlatmak için idealdir.


5) Doğal bir ten makyajı için hangi ürünler idealdir?


Üzerinde "tint" ifadesi olan ürünler cildi parlatır, "illuminating" ifadeli olanlar da ışığı yansıtan tanecikler içerdiği için cilde doğal bir ışıltı verir. Bu iki ürün nemli ve taze bir görünüm elde etmeni sağlayacaktır.