İSTANBUL'UN FETHİ'NDE MÜTHİŞ GERÇEK

Amerika’nın ünlü araştırma merkezlerinden Jet Propilsion Laboratory’de çalışan Kevin Pang isimli bir gökbilimci müthiş bir olayı  ortaya çıkartıyor. Kevin Peng diyor ki,Pasifik Okyanusu’nda bir ada volkanik patlama nedeniyle havaya uçuyor ve bu adanın havaya uçarken ki gökyüzünde oluşturduğu ışıklar, Fatih Sultan Mehmet’in  İstanbul’u fethetmesini kolaylaştırıyor. Volkan patlamasıyla atmosferde yansıyan ışıklar, fetih gecesi parlak objelere, evlerin camlarına, Ayasofya’nın kubbelerine de yansıyıp, bir de üstüne Ay’da zamansız tutulunca, Bizans askerlerinin morali bozuluyor.
***
    Olayın olduğu ada, Avustralya’ya 2200 km uzaklıkta, Kuwae adasının ikiye bölünmesiyle oluştuğu yerel halk tarafından söylenen, o zaman ki adı Tangoa ve Epi  adaları… Ki yerel halkın doğru söylediği volkan bilimciler tarafından kanıtlanıyor. İki adanın arasında, deniz tabanında büyük bir volkan patlamasıyla oluşan 12 km çapında devasa bir volkan krateri saptanıyor…
     Patlamanın büyüklüğünü ifade edebilmek için şu örnek veriliyor:12 km çapında bu alan ancak Hiroşima’ya atılan atom bombasından en az 2 milyon tanesi atılırsa oluşabilirmiş…
     Radyokarbon tarihleme yöntemiyle yakın çevrede yanan bitki kalıntıları, ağaç kabukları, tahıl taneleri incelenince patlama tarihi olarak 1420-1475 yılları olarak saptanıyor.
     Böyle büyük bir patlamanın dünya iklimi üzerinde etkileri olacağını düşünen bilim insanımız, Güney ve Kuzey Kutbu buzulları üzerinde volkanik patlama sonucu oluşan sülfürik asitler buluyor .Yine bilimsel yöntemle bunların tarihini 1452-1458 olarak belirliyor.
     Kevin Pang yine dünyanın dört bir yanında, örneğin Çin, Avrupa ve Amerika(Kaliforniya)’da ağaç gövdelerinin halkalarını inceleyince, halkaların 1453-1455 yılları arasında , soğuktan büzülerek hasar gördüğünü belirliyor.Buralarda ki tarihsel belgelerde 1453 ve 1454 yıllarında soğuk nedeniyle tarımsal üretimin çok düşük olduğu ortaya çıkıyor…
     Sonuç olarak, volkanik patlamayla Kuwae Adası havaya uçuyor, atmosferi kaplayan gaz ve toz bulutları, güneş ışınlarının yeryüzüne ulaşmasını engelliyor…Doğal olarak o yıllarda
yeryüzü iklimi soğuyor…
***
      Kevin Pang yaptığı ayrıntılı çalışmalarla,  patlamanın olduğu tarihle,İstanbul’un Fethi’nin tarihini kesiştiğini doğruluyor…
     O tarih 1453.
***
     1453 yılının nisan-mayıs aylarında o güne dek görülmemiş gök gürültüleri, dolu ve sağanak yağışlar yaşanıyor ve 22 mayıs’ ta Ay tutulması oluşuyor. Bu olağanüstü hava koşulları ve Ay tutulmasına, dünyanın iklimini de etkileyen volkanik patlama sebep oluyor…4 gün sonra İstanbul’da müthiş bir sis ortaya çıkıyor… Sisten sonra ise evlerin camlarında ve Ayasofya’nın kubbelerinde,uzaktan bakınca Ayasofya yanıyor algısı oluşturan kızıl ışıklar görülüyor.
     Kevin Pang’ den dinleyelim: “Kuwae Adası’nın havaya uçmasıyla atmosferde saçılan toz ve gaz güneş ışınlarının bir kısmının yeryüzüne ulaşmasını engelleyip ve şafak inanılmaz kızıllıkta bir renge bürünmüştür. Bu kızıl ışık çok önemli bir manevi simge olan Ayasofya’ ya yansıyınca, “ Ayasofya yanıyor” algısı oluşturmuştur”.
      “Ayasofya yanıyor” algısı, Fatih’in toplarının gümbürtüsüyle bir araya gelince, Bizans askerlerinde moral kalmıyor.29 Mayıs 1453 de İstanbul fethediliyor…
***
      Evet, Kevin Pang,bir anlamda bilimsel dedektiflik yaparak iz sürüyor ve inanılması zor bir gerçeği ortaya çıkarıyor…
      Ve bilimle tarih böylesine güzel buluşuyor…

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.