Erzurum Allahu Ekber Dağlarında Sarıkamış şehitlerini anma kapsamında Türkiye İzcilik Federasyonu tarafından düzenlenen Milli Bilinç Kampı son günü akşamı ajanslara izcilerin mahsur kaldığı ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından kurtarıldığı haberlerinin yansıması ile yürekler ağıza geldi.

Pekçok internet sitesinde akşamüzeri manşetten yayınlanan Haberlerdeki bilgilere göre ‘Erzurum’da çığ düşmesi ve tipi nedeniyle Sarıkamış Şehitleri için yürüyüş yapan izci grubu ile ava çıkan avcılar mahsur kaldı. Mahsur kalanlar Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri tarafından kurtarıldı’ denilmekteydi.

Etkinliğe katılan toplam 11 ülkeden 258 izci gönüllüsü ve liderinin yer aldığı organizasyon için her türlü tedbir alınmıştı. Program boyunca düzenli bilgilendirme yapılan, iletişimin aksamamasına dikkat edilerek gerekli teknik cihazları kullanan Türkiye İzci Federasyonu başkanı Başizci Hasan Dinçer Subaşı haberin gerçek olmadığını sosyal medya hesaplarında paylaştı. Ancak Programın maneviyatını yeterince yansıtmayı beceremeyen medyamız –insanın köpeği ısırması haber olur mantığı hesabı- izcilerin – 40 derecede hatim ve dualarla idrak ettiği programdan ziyade bazı izcilerin ‘mahsur kalıp kurtarılmaları’ haberini ilgi çekici buldu. Haber son derece hızlı şekilde yayıldı.

Birazda ajanslardan otomatik haber çeken boot sistemi sayesinde birçok internet sitesinde paylaşıldı. Çocuklarını Sarıkamış Şehitlerinin 104. Yılı anma programına gönderen izci aileleri kısa süreliğine bir endişe yaşadı.

İlk anda sosyal medya hesabından yapılan ‘uydur uydur ipe diz’ açıklaması yüreklere su serperken Türkiye İzci Federasyonu resmi sitesinde haber hakkında hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır şeklinde açıklama yapıldı.

Haber sitelerimiz haberi teyid etmek yerine sistemden çekmek kolaylığını seçtiği için çuvalladı. Haber sitelerimizin ayrıca bu zorlu şartlarda Sarıkamış şehitlerini birebir yerinde dualarla anarak milli bir bilinç oluşturan bu büyük organizyonun başarısını takdir etmeleri doğru olacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.