Kadıköy’de Van Persie Resitali


   Gece Van Persie’nin gecesi oldu.Çıktığı 500’cü maçında hem goller attı hemde attırdı.   
   Lig maratonunun bitimine az bir zaman kala şampiyonluk yarışı Beşiktaş ve Fenerbahçe arasında gitgide kızışmaya başladı.
   Geçen hafta puan kaybeden Beşiktaş ve farklı kazanan Fenerbahçe bu haftayı kayıpsız atlattılar.Beşiktaş Kayserispor’u rahat geçerken Fenerbahçe’de zayıf rakibi Gaziantepspor karşısında rahat bir galibiyet aldı.
    Maça hızlı başlayan sarılacivertliler karşılarında 11 oyuncu ile defans yapan Gaziantepspor’u buldular.Eski günlerinden bir hayli uzak ve teknik direktör sorunu yaşayan Gaziantep elinden geldiği kadar direnmeye çalıştılar.Yeni teknik direktörleri Sergen Yalçın’la anlaşan Gaziantepspor bu sene ligde kalmanın hesaplarını yapıyor.
    Fenerbahçe’de ise oyun şablonu artık oturdu.Klasik 4-2-3-1 sistemi sonuçlarını göstermeye başladı.Altı hücumcü oyuncuya dönünce gol yollarında rahatladı.Volkan ve Alper kanatlarda dönerek oynuyor.Nani istediği yerde oynayınca son üç maçta keyif veriyor.Ve Van Persie artık gol yollarında daha rahat buluşuyor.Sonuç ortada son üç maçta 10 gol.
   Bu akşamın bir diğer özelliği de Van Persie 500.cü maçına Alvez 100’cü maçına çıktılar.Van Persie bu maçta futbol rezitali yaptı.Bir gol attırdı iki gol attı.Attığı ikinci gol anlatılmaz güzellikteydi.Attığı bu iki golle de bu sezon 14 gole ulaştı.Usta futbolcu,klas futbolcu kolay olunmuyor.Van Persie bu maçta geldiğinden beri ilk defa en etkili futbolunu oynadı.İzleyenlere keyif verdi.
   Maçın bir diğer dikkat çeken oyuncusu Alvez oldu.Bu akşam sık sık ileri çıktı oyunu kurdu ve defansta güven verdi.Yine aynı şekilde Kjaer’de sık sık ileri çıktı ve golünü de attı.Gökhan Gönül sağ kanadı bu maçta çok iyi kullandı.Mehmet Topal ve Souza orta alanda top kaçırmadı.
   Fenerbahçe için her zaman ters gelen ve zorlandığı Gaziantepspor maçı beklediğinden kolay antreman havasında farklı kazanarak geçti.Kaldı üç hafta.Bakalım bu üç haftada neler değişecek.Önümüzdeki hafta oynanacak Galatasaray-Beşiktaş derbisi önemi daha da arttı.Galatasaray’ı evinde yenemeyen Beşiktaş bakalım bu kuralı bozup galip gelecek mi.
   
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.