Şehir ile tabiat arasında bağ kuran bir nesil yetişiyor, İZCİLER

Ülkemiz gençlerinin çocuklarının enerjisini muazzam şehirleşmeye rağmen tabiat şartlarında da ‘bedence sağlam, fikirce uyanık, ahlakça dürüst’ tutmaya söz veren bir teşkilattır izcilik…

Tamamen gönüllülük üzerine kurulur. Eğitim modellerimizden uygulamalı eğitim, değişmez ve evrensel ilkeler söz konusudur. Liderler öğretmen değil hayat rehberidir. Liderler, zor yetişir, sıkı bir hiyerarşi vardır, herkes görevini bilir, disiplin en üst noktadadır.

Üniformaları vardır, fularlarından kimlikleri kulüpleri belli olur, düzen intizam onların işidir, vatanperver duyguları en üst noktadadır, hizmet aşkı galip gelir, ülkelerini ve sahip oldukları değerleri her yerde göğüslerini gere gere temsil ederler.

Düşüncü Günü’nde İzcilerle birlikte idik

Türkiye İzcilik Federasyonu kapsamında İstanbul İzci Kulüplerinin katılımı ile her yıl yapılan Düşünce Günü Faaliyeti 25/02/2017 tarihinde Esenler Kadir Topbaş Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

En küçüğünden en büyüğüne üniformaları ile disiplin ve intizam içinde liderlerinin gözetiminde oba, öbek ve ekiplerden oluşan vatanperver İzcilerimiz hem ürünlerini sergilediler, hem şarkı şiir ve yarışmalarla çeşitli etkinliklerle düşünce gününü idrak ettiler. Biz gençlerin enerjisinin nasıl programa yansıdığını, düğümlerindeki çevikliği korolarındaki müzik eğitimini ve liderlere olan saygı ve muhabbetlerini öz değerlerimizi temsil eden ebep ve hayalarını görüp mutlu olduk.

İzcilikte Düşünce Günü'nden amaç, bir anlamda sahip olduğun değerleri hatırlama ve içinde bulunduğun nimetlere şükretme günü. Genç izcilerimiz kampların zorlu şartlarına pek çok tecrübe kazanarak şehir hayatının rahatlığını ve konformist yaklaşımları bir kenara koyup tabiatın zorlu şartlarında kendini idare imkanı bulabilmişler.

Kalabalık megapol, metropol şehirlerimizin evden çıkmayan çocuklarına kıyasla İzciler, İstanbul İzcileri, kamp maceralarını videolarla, fotoğraflara yansıyan anılarla bizimle paylaştılar. Kamplarda kendine yetmeyi, her işini yapmayı bilen bu çocuklar, belki de geleceğin en önemli uygulamalı, bütüncül eğitim projelerinden birini uyguluyorlar. Takım ruhunu şimdiden öğrenmişler, işyeri rekabetine girmeden kulüpte, kulüpler arasında kıyasıya yarışmayı biliyorlar.

Gururlandık, gözlerimiz yaşardı. Kendi değerlerimizi bu gençler vasıtası ile uygulamalı ve disiplinli bir eğitimle bu pırlanta gençlerimize aktarabilmişiz.
İstanbul İzci kulüplerine ve tüm liderlerimize sonsuz teşekkürler…

İyi ki varsınız, iyi ki modern kalabalık şehirlerde boğulan çocuklarımıza sahip çıktınız…

İyi ki onların dertlerini dinleyip, tabiatta yaşamayı, zorlukların üstesinden gelmeyi öğrettiniz.

Geleceği bu şehirle tabiat arasında bağ kurabilen ve her şartta ayakta kalmayı bilen çocuklar inşaa edecek.

İzcilerimiz, dünyanın her ülkesinde ülkemizi yüzakı ile temsil eden gençler yetiştiriyor. Haberiniz var mı bilmem. Sizinle paylaşmak istedim.
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.