EGD Buluşmaları kapsamında, ulusal ve yerl basının temsilcileri,  KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile biraraya geldi.
Ataoğlu, KKTC’nin turizm potansiyelini daha da büyütmek amacıyla  bakanlık olarak AB ülkelerinden başlayarak  yaptıkları çalışmalardan bahsettikten sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakan Ataoğlu, Kıbrıs’ın izolasyon ve ambargolar başta olmak üzere,  ulaşım, çevre, çarpık yerleşim, tanıtım eksikliği ve Türklerin Kıbrıs’ı yeteri kadar tanımamaları ve tatil için tercih etmemelerine kadar pek çok  konuda yaşadığı sorunlara dikkat çekerek, bu yönde  yapılan  çalışmalar ve bakanlığının önümüzdeki yıllar için koyduğu hedefler ve projeksiyonları hakkında bilgi verdi.

Kıbrıs’ın Türkiye' de ve özellikle Avrupa’da tanıtımı için kolları sıvayan Bakan Ataoğlu, son derece kararlı ve heyecanlı. En önemli gelir kaynağını turizmden sağlayan Kıbrıs’ta bakanlığının en düşük bütçeye sahip olduğundan yakınan Bakan, buna rağmen hedeflerine ulaşmak için hummalı bir çalışma yürüttüklerini söylüyor.

Kıbrıs’ın, tatil turizmi yanında eğitim,sağlık, kongre turizmi ve  konut yatırımları ile bir ivme kazanacağını somut bilgilerle  ortaya koyan Ataoğlu, yeni bir şehircilik ve turizm anlayışının bu çalışmalara hız kazandıracağını belirtiyor.

Tanıtım çalışmaları için” Bavulumuzla geziyoruz” diyen Ataoğlu, pek çok Avrupa ülkesinde tanıtım atakları yaptıklarını, özellikle İsrail’den düğün organizasyonları için ciddi talep gördüklerinin de altını çiziyor.Bakanın en büyük sitemi ise Türkiye’ye. Kıbrıs’ın Türkiye’de yeteri kadar tanınmadığını ve Yunan adaları kadar rağbet görmediğini üzülerek dile getiren Ataoğlu,” Acentaların reklamlarında Yunan adalarının tanıtımlarını görmek çok ağrıma gidiyor” diyerek sitem ediyor. Tatil için Türkiye’den gelenlerin oranını yüzde 8,5 olduğunu ve Türkiye nüfusunun yüzde 91’nin kendi adaları olan Kıbrıs’ı tanımadığını hatta ayak basmadığını açıklarken ” Kendi adanıza sizi bekliyoruz. Biz oranın bekçisiyiz."diyerek Türkiye’ye sesleniyor.

Kıbrıs’ın bir tatil adası olarak yeni yatırımlara hazırlandığına da dikkat çeken Bakan Ataoğlu,Kıbrıs’ta arazileri olan yatırımcılara, yatırımlarına başlamaları için Eylül ayına kadar zaman tanıdıklarını ve en kısa zamanda projelerini görmek istediklerini aksi halde arazilerle ilgili tasarruflarda bulunacaklarının altını önemle çizerek, mevcut 22 bin yatak kapasitesinin hızla artmasını arzu ettiklerini ifade ediyor.

Özellikle Bafra ve Dipkarbaz bölgesindeki atıl arazilerin, farklı konseptlerde yeme, içme, eğlence mekanları, AVM ve yöreye mimarisine uyguni turizm yatırımları yanında toplu konut üretimi içinde kullanacakları vurgulayan Bakan, Asil Nadir’in Kıbrıs’ta yeni yatırımlara da hazırlandığına yönelik ipuçları veriyor.

Asil Nadir’in Kıbrıs ve Kıbrıs halkı üzerinde çok önemli bir vizyonu olduğunu ve Kıbrıslı olarak Asil Nadir’in adadaki yatırımlarını heyecanla beklediklerini ifade eden Bakan Ataoğlu,” Asil Bey ile Kıbrıs’ın yeniden yapılandırılması konusunda sürekli iletişim halindeyiz. Asil Nadir, Kıbrıs için bir kıymettir. Geçmişte Asil Nadir şirketlerinde çalışmak için devlet memurluğunda istifa eden çok kişi vardır. Projeleri hakkında bilgi vermiyor ancak Asil Nadir’in Kıbrıs’a gelişi ve Kıbrıs’ta yeni yatırımlar için kolları sıvaması bizi Kıbrıs adına heyecanlandırıyor, umutlandırıyor. Asil Nadir’in Kıbrıs’ta yeniden yatırımların yapması, diğer yatırımcıların gözünü buraya çevrilmesini sağlayacaktır” diyor.

Kıbrıs’ın Türkiye’de yeteri kadar tanıtılmadığı konusundaki eleştirilerimize katıldığını ve başta İstanbul olmak üzere Anadolu’da ciddi bir tanıtım atağına başlatacaklarını ifade eden Bakan Fikri Ataoğlu’na başarılar diliyoruz.
İçme suyu dahil pek çok sorunun çözülmesi ile Yeşil Kıbrıs’ın bir tatil ve turizm adası olarak yeniden akıllarda kalması, hizmet  ve kalite standartları ile yerli ve yabancı turist tarafından en az  Güney Kıbrıs veya Yunan Adalarından daha fazla tercih edilir olması bizleri de mutlu edecektir.

Önümüz bayram…10 gün tatil cepte.. Hala tatil için kararını vermeyenler için Kıbrıs’ı yeniden keşfetme vakti.
Orada bir Ada var çok yakında, işte o Ada, bizim adamızdır….
 
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.