Ali Demirhan Kimdir?

Türk siyasetinin yeni nesil politikacılarından Ali Demirhan 1976 yılında Erzurum'da doğdu,

17 Şubat 2015 Salı 19:52
Ali Demirhan Kimdir?






Ali Demirhan Kimdir?

Türk siyasetinin yeni nesil politikacılarından Ali Demirhan 1976 yılında Erzurum'da doğdu, İlk ve orta öğretimiyle birlikte lise eğitimini İstanbul'da yapan Ali Demirhan İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1999 yılında mezun oldu. Okul yıllarından itibaren siyasete yakın ilgi duyan Demirhan Refah ve Fazilet Partilerinde çeşitli kademelerde görevler üstlendi

2000'li yılların başında iş hayatına atıldı.


Demirhan kısa sürede enerji, inşaat, yapı malzemeleri turizm ve gıda sektöründe önemli yatırımlara imza attı. Türkiye'nin pekçok yerinde Türkiye için öncü sayılabilecek alanlarda yatırımlara ağırlık veren Demirhan, Mirhan Holding Yönetim Kurulu Başkanı olarak 2009 yılında Yurt Dışında en başarılı işadamı ödülüne layık görüldü.

Türkiye'ye yabancı sermaye girişinde aktif rol üstlenen Ali Demirhan özellikle inşaat ve enerji alanında Türkiye'deki yatırımlara Körfez ülkeleri şirketlerin ilgisini çekti. Her yıl Körfez ülkeleri işadamları ve Türk iş dünyasının seçkin isimlerini bir araya getirdiği forumlar düzenleyen Ali Demirhan pek çok uluslararası organizasyonda Türkiye'yi temsilen konuşmacı olarak katıldı. Demirhan bu özellikleriyle Körfez ülkeleri içerisinde Türkiye'nin en güçlü lobisi olarak adını duyurmayı başardı.

Çok sayıda yabancı yatırımcıyı Türkiye'ye gelmeye ikna eden Ali Demirhan'ın ürettiği projeler sayesinde bugün binlence genç iş bulurken 3 milyar dolardan fazla yatırım çoktan üretime döndü. 

Yurtiçi ve yurtdışında Erzurum’luları bir araya getiren pekçok STK ya destek veren Ali Demirhan Erzurumlular Vakfı Yönetim Kurulu Üyesidir.

Ali Demirhan Hukukçu kimliğiyle çalışanların yanında olmaktan geri durmadı. 10 yıldan fazla hukuk mücadelesi veren Yalova Elyaf işçilerinin yasal haklarını korumak için mücadele etti.

2011 Genel Seçimleri'nde politika kulislerinde adı Yalova Milletvekili Aday Adayı olarak ön plana çıkan Ali Demirhan, il genelinde çok sayıda sosyal, kültürel ve spor olayının içinde yer aldı.

17 Aralık Darbe girişimi sırasında dönemin savcısı Zekariya Öz'ün hedefi haline geldi. Darbecilere karşı verilen hukuk mücadelesinde öncü rol üstlendi.
Demirhan CHP'li Yalova Belediyesi'nin asırlık ağaçlara yönelik katliamına ilk tepkiyi gösterenlerden biri oldu. Demirhan ve ekibi Yalova Belediyesi hakkında 'Köprülü Kavşak'ta' işlenen çevre cinayetini mahkemeye taşıyarak olayın takipçisi oldu, Demirhan'ın bu girişimine 4 bin Yalovalı vatandaş imza desteği verdi.

Ali Demirhan’ın, işadamı Al Maktum’un şirketi “Meydan” ile ortaklaşa yaptırdığı “Meydan Hipodromu”, Dünya’nın en geniş ve en modern hipodromu olma özelliğine sahip.

5 dil bilen Ali Demirhan, turizm alanında başta İstanbul olmak üzere tüm Türkiye’de başarılı işlere imza attı.  Beşiktaş Spor Kulübü Kongre Üyesi olan Ali Demirhan yine Beşiktaş Spor Klübü Uluslararası İstişare Heyet Başkanlığı görevini sürdürüyor. Ancak sporla yakından ilgisi sadece bunlunla sınırlı değil. Söz konusu spor oldu mu soluğu takımların, sporcuların yanında almasıyla biliniyor.

1996 yılında evlenen Ali Demirhan evli ve üç çocuk babasıdır.

Son Güncelleme: 08.01.2021 16:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
murat 2015-02-22 20:24:01

teşekkürler çok işime yaradı