Mahsum Korkmaz kimdir? Öcalan öldürttü, kahraman ilan etti

Mahsum Korkmaz Terör örgütü PKK'ya katılan ilk silahlı isimlerden biridir. Örgüt içindeki adı Agit olarak bilinir.

19 Ağustos 2014 Salı 10:21
Mahsum Korkmaz kimdir? Öcalan öldürttü, kahraman ilan etti






Mahsum Korkmaz kimdir? Öcalan öldürttü, sonra da kahraman ilan etti


Mahsum Korkmaz Terör örgütü PKK'ya katılan ilk silahlı isimlerden biridir. Örgüt içindeki adı Agit olarak bilinir. Öcalan tarafın öldürtüldüğü yıllar sonra Şemdin Sakık tarafından ilk kez kayıtlara geçti.

Mahsum Korkmaz, diğer adıyla Agit, PKK'nın ilk komutanıdır. 1956 Silvan doğumlu olan Korkmaz 28 Mart 1986 yılında 24 kişilik grup ile Gabar Dağı'nda, kıstırılmış, kendi takımında çıkan kargaşa sırasında PKK'lı tetikçi tarafından alnından vurularak öldürülmüştür.
Terör örgütü PKK'nın yıllarca üs olarak kullandığı Bekaa Vadisinde adı bir kampa verilen Mahsum Korkmazın ölümü uzun süre örgüt içinde tartışıldı.
Mahsum Korkmaz'ın öldürüldüğü olayı rapor haline getiren Şemdin Sakık bu Gabar Dağı'nda yaşananları da anlattı. Sakık'ın iddiasına göre Korkmaz'ı öldüren kişi Feyzi Aslan. Aslan'a ait silah Korkmaz'ın cesedi başında bulundu.

SAKIK: KOYUN GİBİYDİK

Sakık APO adlı kitabında olayı şöyle anlatıyor: "Mahsum Korkmaz önderliğinde 25 kişilik grup olarak Gabar Dağı'na gönderildik. Sessiz ve kansız bir katliamın kurbanlarıydık. Ama farkında değildik. 28 Mart 1986'da, sadece ekmek bulmak amacıyla gece yürüyüşü yapmak zorunda olduğumuz bir gece, güvenlik güçlerinin pususuna düştük. Bu pusuda bir arkadaşımızın hafif yara alması dışında hiç birimize zarar gelmezken, Apo kişiliğinin sağ kolu Mahsum Korkmaz alnından aldığı tek kurşunla öldü. Kendi aramızda Mahsum'un nasıl vurulduğunu tartıştık. Olay yerine tekrar gittik. Sonuçta içimizden birisinin kurşunuyla vurulduğu kanısına vardık. Bu kişinin Feyzi Aslan (Selim) olduğundan şüphemiz kalmamıştı. Tabancasını olayyerinde bırakmıştı ve olay öncesinde Mahsum Korkmaz ile kavgaya varan bir tartışmaya girmişti. Raporlar yazıp Apo'ya gönderdik. Girişimlerimiz engellendi. Daha sonra Apo, Fevzi'yi bütün bu olanlara rağmen, mükafatlandırdı."

 


Son Güncelleme: 13.05.2019 18:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.