Sertaç Musaoğlu Kimdir?

Sertaç Musaoğlu, Türk siyasetine son dönemde damgasını vuran pro-aktif siyasetçiler içerisinde örnek gösterilebilecek isimlerden biridir. Mardin doğumlu, Eğitimini Macaristan'da tamamladı.

13 Mart 2015 Cuma 03:14
Sertaç Musaoğlu Kimdir?






Sertaç Musaoğlu Kimdir?

Türkiye'nin son dönemde yetiştirdiği başarılı işadamlarından Sertaç Musaoğlu yurtiçi ve yurtdışında yaptığı çok sayıda yatırımla tanınır. 1971 Mardin doğumlu olan Musaoğlu, Türk politikasına damgasını vuran devlet eski bakanlarından Metin Musağoğlu'nun oğludur. İlk-orta ve lise eğitimini Ankara Özel Yükseliş Lisesi'nde tamamlayan Sertaç Musaoğlu üniversite eğitimini Macaristan Budapeşti Teknik Üniversitesi'nde 1995 yılında tamamlamış, mimar ve mühendis olarak mezun olmuştur..


Ankara Güçlü İş Adamları Derneği’nin (AGİAD) Kurucu Başkanı olarak çalışmalarıma devam etti. Türkiye Tanıtma Vakfı (TÜTAV), Ankara Genç İş Adamları Derneği (ANGİAD), Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD), Macar- Türk İş Adamları Derneği, Türk-Rus Dostluk Derneği, Türk-Çin Dostluk Derneği, TMMOB gibi sivil toplum kuruluşlarında yer aldı.

Ankara Güçlü İş Adamları Derneği’nin (AGİAD) Kurucu Başkanı olarak çalışmalarıma devam etti. Türkiye Tanıtma Vakfı (TÜTAV), Ankara Genç İş Adamları Derneği (ANGİAD), Türkiye Genç İş Adamları Derneği, Macar- Türk  İş Adamları Derneği, Türk-Rus Dostluk Derneği, Türk-Çin Dostluk Derneği, TMMOB gibi sivil toplum kuruluşlarında yer aldı.


Sertaç Musaoğlu, siyasete genç yaşta atılan isimlerden. İlk seçim tecrübesini 1987 yılında yasaklara karşı verilen mücadelede yaşadı. Bu referandumda elde edilen sonuç siyasi hayatının en önemli dönüm noktalarından biri oldu. Mardin'de yasaklara karşı verilen mücadele sandıkları coşturmuş, alınan yüzde 67'lik sonuçla Mardin, Tunceli ve Isparta'dan sonra 3. şehir olarak politika tarihine geçmiştir.

1999 Genel Seçimlerinde Nusaybin'de gençlik hareketini organize etti. 2002 Genel Seçimlerinde Ankara ve çevresindeki seçim bölgelerinde Ak Parti için yoğun bir seçim çalışması yürüttü.


Hacı Kermozade Çelebi ve Mungan ailesi olarak da bilinen Musaoğlu ailesi Mardin eşrafının en nüfuzlu ailelerinden biridir. Aileye yörenin Kürt, Arap, Süryani çevreleri derin bir saygı besler. Ankara, Brüksel ve AB'nin değişik merkezlerinde Türkiye- AB ilişkilerinin ele alındığı toplantılarda Türk politikalarını savunmasıyla tanınmıştır.

Güneydoğu halkının sıkıntılarını katıldığı her toplantıda dile getirmekten çekinmeyen, yöre halkıyla kurduğu derin gönül bağlarını siyasi platformlarda güçlü şekilde temsil eden Sertaç Musaoğlu 4 yabancı dil bilmektedir. Halen kendi şirketinde enerji, inşaat ve turizm sektöründe çalışmalarına devam etmektedir.
Son Güncelleme: 13.03.2015 03:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.