Sevgili dostlar.

Yine bir seçim dönemi yaşadık sonuçlar ortada.Koalisyon bu ülkede maalesef hep ucube olarak görülmüştür.Oysa Dünyanın en gelişmiş ülkeleri ve ekonomilerinin  % 90 ı koalisyonlar ile yönetilmektedir.İsterseniz bunun istatistiklerini internetden bulabilirsiniz.

Bizim poblemimiz maalesef bencillikten ve açgözlülükten kaynaklanmakta.Tabiki kültürel sorunlar ile de pekiştirmek lazım.

Aslında anlaşacakları  konularda mutabakatları yapsalar ve sırf bunları düzeltip normal dönemde seçimlere gitseler ne güzel olur.

Şimdi altda sizlere birkaç madde sıralayacağım.Bunlar partiler arası mutabakat maddeleri olamazmı.Fazla söz etmeden sıralayalım.

01.Acilen baraj düşürülerek yeni bir seçim kanunu hazırlamak.

02.Avrupa kriterleri çerçevesinde hak ve özgürlükler yasalarını hazırlamak.

03.Yine Avrupa kriterleri çerçevesinde Demokratikleşme ve yapısal kanunları çıkartma.

04.Sıcak parayı değil gerçek yatırımcıyı çekmek için gerekli kanunları ve reformları devreye sokmak.

05.Adalet sistemini yeniden inşa edip hukuksal reformları devreye sokmak.

06.Emekli ve emekçi maaşlarını hayat standartları ve yoksulluk sınarlarına göre ayarlamak.

07.İşçi haklarını ve iş kazalarını önlemek için gerekli yasaları çıkartmak.

08.Bireysel iflas yasasını Avrupa kriterlerine göre çıkartıp sicil affı sağlayarak en az 13 milyon vatandaşımızı yeniden hayata döndürmek.(Taahhüdü ihlal yasasınıda kaldırarak ve yeni ekonomik ve yapısal koşullara göre icra iflas ve ticaret yasası hazırlayarak).

09.Eğitim sistemini yeniden ele alarak dizayn etmek.

10.Sağlık reformunu yeniden yapılandırarak halkı kuyruklardan,özel hastanelere çok paralar ödemekten ve haftalarca randevu alamamaktan veya ölmeden ameliyat olma imkanını sağlamak.

Bu maddelere ilaveler mümkündür.Sanırım koalisyona girecek partilerin hiçbiri bunları  yapamayız demez.Derse kendi kaybeder.

Bunlar bir ülkede 3 veya 4 senede yapılabilir.Tabi şu soruyuda kendimize sorabiliriz.

12 senedir iktidarda olan neden yapmadı.

Cevabı koalisyonda yatıyor.Birbirlerini denetleyecekler.Yapılmazsa birdaha seçim kazanılmaz.Bu yüzden bu seçimler ülkeme bir fırsattır.Anlayana.Anlamayan birdahaki sefere yok. 

İnşallah anlaşırlar.Görüşmek üzere. 




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.