Anadolu Medya Grup (ANMEG)’in yeni hizmet binası, görkemli bir törenle açıldı. Açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve milletvekilleri yaptılar. Sayın Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açılış konuşmasında, Kontv’ye takdir ve övgülerini sundu. ANMEG binasının güzel bir Selçuklu mimarisi örneği olduğunu da belirterek, Kontv’nin 22 yıllık yayın hayatında Türkiye’deki televizyon kanalları içinde çok farklı bir yeri olduğunu, çizgisinden hiçbir zaman sapmadığını dile getirerek, tüm yönetici kadrolarını ve çalışanlarını tebrik ederek, hayırlı olmasını diledi.


Evet! Kontv’nin kuruluşundan bu yana geçen zaman, çeyrek asra yaklaştı. Her geçen yıl gerek teknik, gerekse içerik olarak çağa ve değişen dünya şartlarına uygun önemli, kaliteli değişikliklere adım atarak kendisini yenilemeye devam ediyor.


Anadolu’da televizyon yayıncılığı yapmak ve kendini izlettirebilmek pek kolay bir iş değil. Anadolu insanını sevmek, onlarla kaynaşmak, bütünleşmek, o insanların bir parçası olmak, beklentilerine cevap vermek, milli, mânevî, kültürel değerlerine saygı göstermek, eğlendirmek, eğlendirirken eğitmek gerekir. Kontv bütün bunları başarıyor. Bütün bunlara cevap vermenin yanı sıra sadece Anadolu’ya değil dünyaya açılmış bir televizyon kanalı. Avrupa’daki Türkler ve Türkçe bilenler tarafından, en çok izlenen kanallar arasında yer alıyor. Türkiye’de İzlenme oranı, bütün ulusal ve yerel kanallar da dâhil, 5000’e yakın kanal içinde ilk 15 ila 20 arasında bulunuyor.


Kontv misyonu ve vizyonu olan bir kanal. Başarısı elbette bir ekip işi; Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özer, Genel Müdür Şükrü Hıdıroğlu, Genel Yayın Yönetmeni Nurettin Bay, Haber Müdürü Mustafa Tatlısu, Nurettin Kılıç, Yaşar Arıcı, İlker Özkan, Haber Müdürü Yaşar Toy… Kadroda bulunan ve isimlerini buraya sığdıramayacağım için zikredemediğim muhabirinden kameramana, prodüktöre, spikere, perde arkasındaki görünmeyen kahramanlara kadar pek çok personel özveriyle hizmet etmekteler. Başarıda her birinin ayrı ayrı emeği var.
Kontv’nin başarı sırrının bazı ayrıntılarda da gizli olduğuna birçok kereler şahit oldum. Meselâ, Kontv Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özer, “Yaşanmış Yıllar” programına ilk başlayacağım zamanlar, programı hazırlamam hususunda bazı tavsiyelerde bulunmuştu, “Allah bana, insanlara hizmet etmem için böyle bir imkan nasip etti. Bu görevin vebal ve sorumluluğu var. Yarın bana, ’Ben sana bu imkanı verdim, sen ne hizmet yaptın?’ diye soracak. Program yaptığınız yaşlılarımız hayat tecrübelerini anlatarak insanlara güzel mesajlar versin” demişti.
Ahmet Özer, sadece Konya’da yerel bir televizyon kanalı kurmak ve yaşatmakla kalmamıştır. Bunun adı Türkiye’de, Türkiye’yi aşan tüm dünyada ses ve hizmet getiren bir medya kuruluşunun, kuruluşu yaşatmanın ve bu medya kuruluşuna Ahmet özer mimarisi ve eşsiz katkısını sunmanın, görkemli bir eserin yanı sıra yüzyıllara damgasını vuracak muhteşem bir başarının adıdır, ihtişamıdır. Dolayısıyla Kontv, medya tarihinde, bir televizyon ve yayın kuruluşu olmanın çok çok ötesinde bir ekole dönüşmüştür. Gerek akademisyenler arasında, gerekse Türkiye ve dünya kamuoyunda mutena ve müstesna yerini ve değerini almıştır. Bu büyük hizmet fedakârlığını, çalışma azim ve gayretini gösteren tüm çalışma erbabını, gurur ve onur kaynağı ANMEG ailesinin tüm mensuplarını Cenab-ı Hakk muazzez kılsın.
İnşallah bu çaba ve gayretlerin hayırlara vesile olması, “Kültür Pınarı” ve “Yaşanmış Yıllar” adlı programları yapıp sunan bendenizin de en samimi dua ve temennileridir. Bu ümit ve inançla emaneti bize devredenlerden feyz alarak ve bu hizmeti bir bayrak yarışı telakki ederek yolumuza devam ediyoruz.

Yeni binamız hayırlı, Allah yâr ve yardımcımız olsun.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.