"Sözcükler birer enerji paketi" gibidirler, taşıdıkları titreşim değerleri ile olağanüstü sonuçlara yol açarlar ve etkili olurlar. Onları ustalıkla kullanmak, bizi hayatın bütün alanlarında "Başarılı" kılar. Sevgi dolu olduğumuzu belirten "Lütfen" ve minnettarlığımızı gösteren "Teşekkür ederim" sözcükleri çok mucizevi etkiler taşırlar. Ağzımızdan çıkan sözcüklerin bu olağanüstü güçlerini pekiştirmek istiyorsak, onları, haksız olduğumuz durumlarda "Hatalıyım, Özür dilerim" cümlesiyle taçlandırabiliriz.

Bütün insanlar aynı temel manevi donanıma sahiptirler. Onların kalplerine giden yolları bulmak ince iştir. Ama bunun tekniklerini doğru olarak devreye sokabilirsek, bütün kilitlerin açıldığını görürüz. İyi'ye de kötü'ye de bizi sürükleyen dilimiz, an gelir kilit vurulmasını gerektirir.İşte o an, kalp dilimizi bilen, beden dilimizi görmez bile.İnsanlar kalbi bildiği halde dile hükmediyorsa eğer, sonuç ortaya 'Bahaneleri'çıkarır belirttiğim gibi dilimizi ustalıkla kullanmak hayatımızın en önemli sırrı, bir teşekkür bir günaydın, hatalıyım, özür dilerim gibi kilit açan, kelimelerimiz varlığını hep korumalı korumalı ki 'Bahaneler'e sığınmayalım.

Kalmak için çabalamıyorsa, siz de gittiği için yasa bürünmeyin hayat o kadar kısa ki, ya güzel yaşa yada körü körüne gözlerini kapat güzelliklere.

Sağ elinde mutluluk, sol elinde mutsuzluk tam ortasındasın ve sen "mutluluğun" hangi elinde olduğunu bilerek hâlâ bir hesap yapıyorsan baştan kaybettin demektir, hayat farketmesen de sana işaretler sunar üzerine üzerine gidip "mutsuzluk"diye diretmenin alemi nedir?

Elin var,ayağında var,kalbinde çalışıyor öyle böyle atıyor ya,nefes alıyorsun ya! Ee seni engelleyen ne peki? Evlat acısı mı? Yoksa Anne acısı mı? Ya da çaresi olmayan bir hastalık mı?

Peki ya derdin ne! Dert ne mi? Dert şükretmeyi bilmeyen diller.
Dert nankörlük, dert bencillik, dert "Sensin" sağ ve sol elini kullanamayan "Varlık" Dönem dönem düştüğümüz boşluklar bizi yıkmamalı, tam aksine her yenilgide, her kırıldığımızda tekrar ayağa kalkmalıyız.

Tecrübe deyip, kader deyip kaldığımız yerden yeni malzemelerimizle hayata devam etmeliyiz. Çok kırıldık belki, çok üzdüler bizi fakat şu bir gerçek "Allah sana kötülük yapanın cezasını verirken, bazen senin görmeni istemez insansın sonuçta,egona yenilip,oh olsun dersin de, içine fitne eklenir diye.

Uzakta, sen görmeden halleder.Bazen de süreci uzatır,sana unutturur ona ise yıllar sonra toplu bir ceza verir. Kimsenin ahı kimse de kalmaz. Allah kimsenin yanında olmadığında annenin, babanın kardeşlerinin, dostlarının, eşinin, sevgilinin hiç biri aslında seni bilmez yarım yamalak tanırlar kalbinin taa içini bir tek o bilir ve işte bu yüzden hep ona sığınarak devam et yoluna, çünkü o seni bilir, tanır ve kuluna yazdığı yolda yürümesi için ilk önce acıtır canını kimi zaman,acısın ki silsin, unutsun ve birdaha kimseyi "benden çok istemesin" der.

Evet benim kalbimi, benim içimi bilen ne olursa olsun kapısını her çaldığımda açan bir tek O'ysa neden bir başkasını O'ndan daha çok seveyim, ağlayayım.

Hayır bunu yapmayın. Hayatı yaşamak bizim elimizde. Dilimizi kullanmak bizim elimizde. Hayallerimi kuran bensem kimsenin bunu çalmasına izin vermem ,çünkü onları ben kurdum onlar değil. Hayallerin sınırı yoktur, kimse sana hayal kurdun diye kızmaz, kimine ulaşırsın kimi yarım kalır.Ama istediğin kadar hayal kurabilirsin,a sla bitmez. Bazı hayaller arada yer değiştirir o kadar.

Kısmet, yazgı! En zor günlerinde tek başına kahkaha atmayı başarabildiğimi fakettiğimden beri hiç bir insanın varlığı da yokluğu da umrumda değil.Büyümeden yaşlandım dersin "Bir bakmışın yıllarını paylatığın adam, eşin çocuğunun babası, sevdalın bir anda bir canavara dönüşür bilemezsin ki, birilerini tanımak bazen 5 saniyeni alır bazen 5 yılını bazen ise hiç tanıyamazsın ve emeklerine yanarsın. Yanarsın ama hâlâ bitmiş değil, çünkü hayat nefes almayı kestiğin anda biter, yaşıyorsun nefes alıyorsun Rabbin sana devam diyor, yıkılma diyor, kalbini biliyorum yolumdan çıkma diyor. Ve seni sarıp sarmalıyor, kötüden kötülerden seni korumaya devam ediyor.

Şimdi onun için gül, sımsıkı sarıl hayata henüz çok gençsin, henüz çok güzelsin yas tutmak için diyor. Hayallerin sana göz kırpıyor "hey diyor daha bitmedi hadi bakalım diyor. Bırak güçsüzler, güçsüzlerle olsun, bırak yalan dolan Sevdalar marifet saysın sen şükret "Bir insan daha tanıdın" öyle ya da böyle "Geçti" zaman seninle doya doya hatalarının üzerini ört yenisini tekrarlama.
Gül, günaydın de, teşekkür et, hatalıyım de dilini kullan güzellikler zaten hep önünde olacak.

Şu içinde bulunduğun tek anlık ömrünü fırsat bil. Ve onunla meşgul ol. Ne geçmişe üzül ne gelecekten kork. Karman çorman bir yazı yazdım, çünkü içimden geçenler buydu, ben engel koymam yazdıklarıma yaşadıklarıma. Bir gece ansızın teğet geçer yanından ordasındır çünkü son kezlerin birde bunu yapmanı ister, kalbin son bir kez der ve yaparsın. Ne pahasına olursa olsun eğer içiniz den "son kez" diyorsanız fren yok, kalbin sesi yanıltmaz. Sadece kırar.
Şimdi mi!"Dizinde dermanın bittiği vakitte;  

Gönlünde yeşeren yarındır sabır, Yıkıldığın her an Yok olmadığına şükret...

Yüreğine güneş koy, Yüreğine bulut koy, Yüreğine yıldız koy, Yüreğine sabır koy ve yola devam et !