Adriyatik’teki eşsiz Osmanlı eserleri gün yüzüne çıktı

“Adriyatik'in Derinliklerinden Osmanlı-İznik Seramikleri” sergisi 16. yüzyıla ait batık bir gemiden çıkarılan çok kıymetli arkeolojik eserlerin sunumuna ilk kez ev sahipliği yapıyor.

22 Mayıs 2015 Cuma 04:56
Adriyatik’teki eşsiz Osmanlı eserleri gün yüzüne çıktı






Adriyatik’teki eşsiz Osmanlı eserleri gün yüzüne çıktı

Adriyatik denizinin sularında yüzyıllardır saklı kalmış eşsiz Osmanlı zenginlikleri Yunus Emre Enstitüsü’nün katkılarıyla gün yüzüne çıkıyor. “Adriyatik'in Derinliklerinden Osmanlı-İznik Seramikleri” sergisi 16. yüzyıla ait batık bir gemiden çıkarılan çok kıymetli arkeolojik eserlerin sunumuna ilk kez ev sahipliği yapıyor.

Yunus Emre Enstitüsü, Adriyatik’in derinliklerinde yüzyıllardır saklı kalmış Osmanlı eserlerini Hırvatistan’da gün yüzüne çıkarıyor. “Adriyatik’in Derinliklerinde Osmanlı ve İznik Seramikleri” sergisi Hırvatistan Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı nezdinde açıldı. Hırvatistan’daki Mimara müzesinde yapılacak sergide Mljet adası yakınlarındaki St. Paul sığ sularında bulunan 16. yüzyıla ait batık bir gemiden çıkarılan çok kıymetli Osmanlı arkeolojik eserleri gösteriliyor.

İznik’e dair çok değerli parçalar sergide

13 Eylül’e kadar meraklılarıyla buluşacak sergi, III. Murad devrinde Akdeniz sularında Venedik ve İstanbul arasında yapılan deniz ticareti sonucunda ortaya çıkan, özellikle İznik’e dair çok değerli parçaların Hırvat denizcilik geleneği yorumlanması sonucu oluşuyor.

Yıllar süren çalışmanın eseri

Sergi, Mimara Müzesi, Hırvat Koruma Enstitüsü, Dubrovnik Müzeleri, Arkeoloji Müzesi ve Yunus Emre Enstitüsü işbirliğiyle düzenleniyor. 2007 yılından beri Hırvatistan Koruma Enstitüsü Sualtı Arkeolojisi Bölümü tarafından hummalı bir şekilde yürütülen sualtı araştırmaları Kültür Bakanlığının finansal desteğiyle gerçekleşti. Hırvat arkeologların yürüttüğü araştırmalara 2010 ve 2012 yılları arasında Venedik Ca ‘Foscari Üniversitesi’nden de bir grup sualtı arkeoloğu katılımda bulunmuştu.



Son Güncelleme: 22.05.2015 04:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.