Bir günlük değil ömürlük sevdiler

Gümüşhane'de 65 yıldır aynı yastığa baş koyan Aslıhan-Osman Yavuz çifti, 8 çocuk sığdırdıkları evlilik hayatlarıyla, sadakat ve sevginin en güzel örneklerinden birini yaşatıyor.

13 Şubat 2018 Salı 14:28
Bir günlük değil ömürlük sevdiler






GÜMÜŞHANE (AA) - Veysel Kara - Gümüşhane'de 65 yıllık evli Aslıhan-Osman Yavuz çifti, yaşlılığın getirdiği zorluklara rağmen birbirinin elini bırakmıyor. 8 çocuk sahibi çift, evlilik hayatlarıyla, sadakat ve sevginin en güzel örneklerinden birini yaşatıyor.

Torul ilçesinin Kirazlık köyünde, dededen kalma tek odalı evlerinde yaşamlarını sürdüren 82 yaşındaki Aslıhan Yavuz ile 90 yaşındaki Osman Yavuz, yaşamın zorluklarını birbirlerine duydukları sevgiyle aşıyor.

Yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları nedeniyle bakıma muhtaç eşiyle yakından ilgilenen Aslıhan Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşiyle, 17 yaşında ailesinin karşı çıkmasına rağmen kaçarak evlendiğini söyledi. Babasının, eşinden başlık parası istediğini, eşinin de zorluklar içinde çalışıp parayı ödediğini dile getiren Yavuz, 70 yıla yakın bir ömrü beraber geçirdiklerini anlattı.

Aslıhan Yavuz, "Çok zahmetli zamanlarımız oldu. Her türlü zorluğa katlandık. Yük taşıdık, hayvan baktık, tarlada çalıştık. Birbirimizin elini tutarak bu zamana geldik. Her zorluğu kabul ederek yaşadık. Eşimi iyi günde de kötü günde de bırakmadım. Ölene kadar da bırakmam. Sevdim de kaçtım. Sevmesem gelir miydim? Ona olan sevgimden hiç vazgeçmedim. Ölene kadar da vazgeçmeyeceğim. İnşallah öbür dünyada birleşiriz." dedi.

"Benim hiç yüzüğüm olmadı, şimdiki kızlar pırlanta istiyor"

Hayatı boyunca hiç Sevgililer Günü kutlamadığını ve gençliğinde de kendisine çiçek alınmadığını ifade eden Yavuz, gençlik dönemlerinde hayatı beraber paylaşmanın, birlikte kazanıp çalışmanın önemli olduğunu vurguladı.

Eşiyle, çalışarak ev, hayvan sahibi olduklarını ve çocuklarını büyütüp evlendirdiklerini kaydeden Yavuz, "Biz Sevgililer Günü bilmedik, bilemedik. Biz birbirimizi bir gün değil, ömürlük sevdik, bugüne geldik. Sevgi birbirine emek vermek, hizmet etmektir. Benim hiç yüzüğüm olmadı, şimdiki kızlar pırlanta istiyor. En iyisini istiyor. Biz bir ömür sevdik. Cezaya da katlandık, iyiliğe de. Burada eşime bakıyorum, çoluk çocuğum dışarıda. Evimi, vatanımı bekliyorum." diye konuştu.

"Birbirlerine sabır göstersinler"

Evlenecek çiftlere tavsiyelerde bulunan Yavuz, evlilikte sevginin önemine işaret etti. Yavuz, yeni nesil evliliklerin çabuk yıkıldığını ve eşlerin birbirine sabır göstermediğini savunarak, gençlere şöyle seslendi:

"Herkes kendi kafasına göre gidiyor. Herkes dediğini yaptırmak istiyor. Gönüller bir oldu mu iyilik oluyor. Her kavgada birbirini bırakanlar var. Birbirinize sevgi duyun. İyi davranın ki iyilik bulun. Birbirlerine sabır göstersinler. Birbirlerini sevsinler. Birbirlerini hiç bırakmasınlar. Çocuklarını anasız babasız büyütmesinler. Ben 70 yıldır eşime sadığım, ona bakıyorum."

Osman Yavuz da eşine duyduğu sevgi nedeniyle onu kazanmak için çok mücadele ettiğini belirterek, kaçtıkları zaman kardeşlerinin kendisine çok tepki gösterdiğini ancak buna rağmen korkmadan sevgisinin gereğini yaptığını söyledi.

Kaçtıktan sonra bir dönem civar köylerde saklandıklarını anlatan Yavuz, "Sevdiğim için onu kaçırdım." dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.