Bu hafta 9 film vizyonda!

25 Aralık haftasında 4'ü yerli olmak üzere toplamda 9 yeni film gösterime giriyor. Sinema açısından dolu bir yılı geride bırakmaya hazırlanırken 2015'in son filmleri de sinemaseverlerle buluşuyor. Bu yılın en çok izlenen filmi 'Düğün Dernek 2: Sünnet ' olurken yeni vizyona giren yeni filmler de gişe yarışına katılıyor.

25 Aralık 2015 Cuma 10:49
Bu hafta 9 film vizyonda!






Bu hafta 9 film vizyonda!

25 Aralık haftasında 4'ü yerli olmak üzere toplamda 9 yeni film gösterime giriyor. Sinema açısından dolu bir yılı geride bırakmaya hazırlanırken 2015'in son filmleri de sinemaseverlerle buluşuyor. Bu yılın en çok izlenen filmi 'Düğün Dernek 2: Sünnet ' olurken yeni vizyona giren yeni filmler de gişe yarışına katılıyor. 
1) Delibal:


Haftanın dramı ve romantizm dozu yüksek filmlerinden Delibal, Ali Bilgin yönetmenliğinde çekildi. Son olarak Medcezir dizisinde boy gösteren Çağatay Ulusoy ve Karadayı dizisinde rol alan Leyla Lydia Tuğutlu filmin başrollerini üstleniyor. İki üniversite öğrencisi olan Barış ve Füsun'un destansı aşk hikayesine odaklanan filmin senaryosu Yıldırım Türker'in kaleminden çıkıyor.

2) Son Efsane:



Ödül sezonunda yer alacak filmlerden olacağı konuşulan Son Efsane, üst üste 7 kez kazandığı Tour de France (Fransa Bisiklet Turu) ile dünyaca ünlü bir efsaneye dönüşen Lance Armstrong'un hayatındaki yükseliş ve düşüşünü beyazperdeye taşıyor. Filmin yönetmen koltuğunda usta isim Stephen Frears otururken senaryo Trainspotting filminin senaryosunu kaleme alan John Hodge tarafından yazılıyor. Lance Armstrong karakterine Ben Foster hayat verirken filmde Chris O'Dwod, Jesse Plemons, Lee Pace, Dustin Hoffman, Elaine Cassidy, Guillaume Canet gibi isimler yer alıyor.

3) Ertuğrul 1980:


Japon-Türk ortak yapımı olan Ertuğrul 1890, buram buram tarih kokan hikayesiyle izleyiciyle buluşuyor. Mitsutoshi Tanaka yönetmenliğinde çekilen filmde Seiyou Uchino, Kenan Ece,  Mehmet Özgür, Shiori Kutsuna, Yui Natsukawa, Uğur Polat, Deniz Oral, Tamer Levent, Yukiyoshi Ozawa, Melis Babadağ gibi isimler yer alıyor. Film, 1890 yılında Japonya sularında batan Osmanlı fırkateyni Ertuğrul'un hüzünlü hikayesi ve 1985 yılında 2015 Japon vatandaşın İran-Irak savaşından kurtarılma öyküsünü beyazperdeye taşıyor.

4) The Lobster:

İlk gösterimini Cannes Film Festivali kapsamında gerçekleştiren The Lobster, Jüri Özel ödülü ile ödüllendirildi. Yorgos Lanthimos'ın yönetmenliğini üstlendiği filmde Mavi En Sıcak Renktir, Büyük Budeşte Oteli gibi filmlerde rol alan Léa Seydoux başrolde. Rachel Weisz, John C. Reilly ve Collin Farrell giibi isimlerin yer aldığı film yakın gelecekten bir distopya öyküsüne odaklanıyor.

5)Kar Korsanları:


1981 yılını günümüze taşıyan film, Serhat, Gürbüz ve İbo adında üç küçük çocuğun, askeri darbenin gölgesinde, evlerini ısıtabilmek adına verdikleri masum mücadele ve gerçeklerle yüzleştikleri bir dönüm noktasına odaklanıyor. Filmin yönetmen koltuğunda ilk uzun metrajlı film deneyimini yaşayan Faruk Hacıhafızoğlu oturuyor. Oyuncu kadrosunda ise Taha Tegin Özdemir, Yakup Özgür Kurtaal, Ömer Uluç ve İsa Mastar yer alıyor.

6) Saklı:



İlhan Şeşen, Settar Tanrıöğen, Türkü Turan, Pelin Akil ve Ümit Çırak gibi isimlerin yer aldığı film, iki ailenin birbirleriyle kesişen hayatlarını konu alırken aynı zamanda insanın içindeki "saklı" duygularına da işaret ediyor. Filmin yönetmen koltuğunda ise Selim Evci oturuyor.

7) Barcelona'da Bir Yaz Gecesi:



2013 yılında vizyona giren "Barcelona'da Bir Yaz Gecesi" filminin devamı niteliğindeki Barcelona'da Bir Yılbaşı Gecesi filmi bu hafta vizyona giren filmler arasında. İllk filmde yönetmen koltuğunda oturan Dani de la Orden ikinci filmde de koltuğu kimseye bırakmıyor. Filmde Alex Maruny, Alexandra Jimenez, Vicky Luengo, Ania Clotet ve Alberto San Juan gibi isimler yer alıyor.

8) Buz ve Gökyüzü:



The March of The Penguins belgeseli ile 2006 yılında Oscar'a layık görülen Luc Jacquet'in yeni belgeseli Buz ve Gökyüzü izleyiciyle buluşuyor. Film, buzul bilimci Claude Lorius'un Antartika buzulunda 1957 yılında başlayan araştırma serüvenini beyazperdeye taşıyor.

9) Point Break:




Aksiyon tutkunlarının dikkatini çekecek olan yapımlardan biri haftanın yeni filmlerinden Point Break. Keanu Reeves ve Patrick Swayze'in başrollerde yer aldığı 1991 yapımı orjinal Point Break'in yeniden çevrimi olan film, orjinali gibi heyecanlı atlayışlar ve bol bol kovalama sahneleri içeriyor. Filmin yönetmenliğini Ericson Core üstlenirken oyuncu kadrosunda Luke Bracey, Edgar Ramirez, Teresa Palmer, Ray Winstone, Numan Acar gibi isimler yer alıyor.

 
Son Güncelleme: 25.12.2015 11:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.