Bursa'dan Çanakkale Savaşına Katılanları Böyle Uğurladılar

BURSA'da, Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılında, Çanakkale şehitlerine vefa örneği gösterilerek, Bursa'dan savaşa katılan 800 askerin anısına, 'Bursa Seyyar Jandarma Taburu Temsili Çanakkale Uğurlama Merasimi'ni gerçekleştirdi.

22 Nisan 2015 Çarşamba 00:48
Bursa'dan Çanakkale Savaşına Katılanları Böyle Uğurladılar






Bursa'dan Çanakkale Savaşına Katılanları Böyle Uğurladılar
 BURSA'da, Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılında, Çanakkale şehitlerine vefa örneği gösterilerek, Bursa'dan savaşa katılan 800 askerin anısına, 'Bursa Seyyar Jandarma Taburu Temsili Çanakkale Uğurlama Merasimi'ni gerçekleştirdi. Törene katılan temsili askerlerin o dönemin kıyafetlerini giydikleri dikkati çekti.
Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Garnizon Komutanlığı, Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılında, Bursalı şehitlerine vefa örneği gösterdi. Büyükşehir Belediyesi tarafından, Çanakkale'de düzenlenen Kireçtepe Bursa Seyyar Jandarma Şehitliği'nin ziyarete açılışından önce, Bursa'dan savaşa katılan 800 askerin anısına, 'Bursa Seyyar Jandarma Taburu Temsili Çanakkale Uğurlama Merasimi' gerçekleştirildi. Tophane Saat Kulesi önünde yapılan törene Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin yanı sıra gazilerle, gazi ve şehitlerin yakınları katıldı.

Bursa Işıklar Askeri Hava Lisesi'nin bando takımı eşliğinde, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Recep Altepe, Bursa'nın şehitlerini unutmadığını söyledi. Bursa'nın en fazla şehitle Çanakkale Zaferi'ne adını yazdırdığını anlatan Başkan Altepe, şöyle dedi:

"1915-1916 yıllarında gerçekleşen Çanakkale savaşlarında Bursa'dan 5 bin asker şehit oldu. Boğazı geçemeyen itilaf devletleri, karaya çıkarma yapıp harekat başlattıklarında, savunma hatlarımızı güçlendiren takviye birliklerden biri de Bursa Seyyar Jandarma Taburu idi. Yaklaşık 1000 kişiden oluşan taburumuz, savaşın kaderini değiştiren stratejik savunmaların hep en önünde yer aldı. Cepheden cepheye koşarak özel görev taburu olarak muharebelerde yer alan Bursa Seyyar Jandarma Taburu, ağır kayıplar vermesine karşın düşman saldırılarını kırarak tarihe altın harflerle geçmişlerdir."

Bundan 100 yıl önce Bursa'da yaşananları canlandırdıklarını anlatan Başkan Altepe, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Çanakkale'nin Bursalı kahramanları başta olmak üzere bu vatan için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz" dedi.

Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık da Çanakkale savaşları ve Çanakkale Zaferi'nin 100. yıllık gururlu tarihinden notlar aktardığı konuşmasında, Bursa'nın önemini vurguladı.

Konuşmaların ardından Orhan Diker Kuran-ı Kerim, Bursa İl Müftüsü Mehmet Emin Ay da uğurlama duasını okudu. Duaların ardından gerçekleştirilen temsili uğurlama töreninde de Bursa Seyyar Jandarma Taburu, 'Çanakkale Geçilmez Vatan Bölünmez' nidaları eşliğinde Tophane Caddesi üzerinden Atatürk Caddesi'ne kadar yürüdü. Programı izleyen Bursalılar duygusal anlar yaşadı.
Son Güncelleme: 22.04.2015 00:50
Anahtar Kelimeler:
BursaÇanakkale
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.