Cappadox Çağdaş Sanat Programı sanatseverlerden tam not aldı

Bu yıl dördüncü edisyonu gerçekleştirilen müzik, çağdaş sanat, gastronomi ve açık hava festivali Cappadox, ulusal ve uluslararası çağdaş sanatçıları ve Kapadokya'dan ilham alan üretimlerini katılımcılarla buluşturdu.

16 Haziran 2018 Cumartesi 21:06
Cappadox Çağdaş Sanat Programı sanatseverlerden tam not aldı






Cappadox Çağdaş Sanat Programı sanatseverlerden tam not aldı

Cappadox 2018 içinde yer alan Çağdaş Sanat Sergisi katılımcılara sürprizli, şaşırtıcı ve etkileyici bir deneyim sunuyor. Volkswagen'in ana sponsorluğu, Fizy ve Garanti Bankası'nın sponsorluğunda gerçekleşen Cappadox'un Çağdaş Sanat Programı'nın küratörlüğünü Fulya Erdemci, yardımcı küratörlüğünü ise, Ilgın Deniz Akseloğlu üstlendi.

Başlangıcından beri her yıl Kapadokya'nın farklı ilçe ve vadilerine yoğunlaşan Cappadox Çağdaş Sanat Programı, bu yıl Ortahisar'a odaklandı. Bölgenin en büyük peribacasına sahip olan Ortahisar, Balkan Deresi Vadisi'yle iç içe geçen eşsiz konumuyla çağdaş sanat sergisi ve etkinliklerine ev sahipliği yapıyor. Bu sene Cappadox Çağdaş Sanat Programı'nda 20 uluslararası sanatçı, sanatçı grubu ve katılımcının ses yerleştirmesinden performansa, video ve mekânsal yerleştirmelere uzanan yeni projeleri yer alıyor. Ayrıca, Ortahisar'ın eski fotoğraflarından oluşan bir sergi de Ortahisar meydanında görülebilecek.

İki yıl öncesine kadar kullanılamayacak durumda olan Balkan Deresi Vadisini ıslah ederek bir açık hava çağdaş sanat mekanına dönüştürülmesini sağlayan programın küratörü Fulya Erdemci, bu yıl sanatçıları "sessizlik" teması etrafında birleştirdi. Pozitif deneyimiyle düzenlenen Cappadox'un çağdaş sanat programı 9 Temmuz 2018 tarihine kadar görülebilecek.

Programda Ali Kazma (İstanbul), Aydan Murtezaoğlu & Bülent Şangar (İstanbul), Babi Badalov (Paris), Bettina Hutschek (Berlin/Valletta), Cansu Çakar (İzmir), Chapuisat Kardeşler (Cenevre), Erkan Özgen (Diyarbakır), Haig Aivazian (Beyrut), Hale Tenger (İstanbul), İnci Eviner (İstanbul), RAAAF (Amsterdam), Rossella Biscotti (Brüksel/Roma), Sarkis (Paris/İstanbul) ve Susan Philipsz (Stockholm/Berlin)'in bağlama duyarlı ve mekana özel projeleri yer alıyor.

Sanatçıların projeleri Balkan Deresi Vadisi'nde yer alan ve geçmişte halk kütüphanesi, kilise, tabakhane, patates deposu gibi çok farklı amaçlara hizmet eden mağaralarla vadi boyundaki açık alanlara yerleştirildi. Sergi kapsamında dikkat çeken eserler arasında Ali Kazma'nın "Engellemeler" videosu, İnci Eviner'in 1894 yılında yapılan Haseyin Galip Efendi Kütüphanesi'ndeki "Defterin Sesi", Sarkis'in Ali Torun Kilisesi'ndeki "Mavi Kalp", Azerbaycanlı sanatçı Babi Badalov'un "Pippa Bacca Şiir Bahçesi", Rus mimar Chapuisat Kardeşler'in hem heykel hem de mimari özellik taşıyan ahşap yapısı "The Appendix", Rosella Biscotti'nin bir zamanlar Orta Anadolu'da yaşayan hayvanların ayak izlerinden oluşturduğu "Bir Hayvan Epiği" ve Hale Tenger'in özel bir teknikle yaptığı ses yerleştirmesi "Hayat, Ölüm, Aşk ve Adalet" adlı çalışmaları yer alıyor.

Cappadox 2018'in çağdaş sanat programında "Sessizlik" teması etrafında düşünülen ve üretilen işlerin yanı sıra, tematik yürüyüşler ve çağdaş sanat turları da var.

İlhan Erşahin, Ala.ni ve Mulatu Astatke konserleri büyüledi

İlk yılından beri katılımcılarıyla şekillenen Cappadox'un dördüncü edisyonu, katılımcıları Kapadokya'nın katmanlı coğrafyasında gün boyu devam eden müzik, çağdaş sanat, gastronomi ve açık hava etkinlikleri ile geniş bir deneyim sunuyor. Her yıl 10 bine yakın kişinin deneyimlediği festival, bu yıl da yoğun ilgi ile karşılandı.

Cappadox'un açılışı 14 Haziran akşamı Kalben konseri ile yapıldı. Kalben'in kendi bestelerinin yanı sıra, Türkiye'nin sevilen seslerinin bestelerine de yer verdiği konseri, yağmura rağmen yoğun ilgi gördü. Cappadox'un ikinci akşamında ise dünyaca ünlü müzisyen İlhan Erşahin, Kapadokya Sanat ve Kültür Merkezi'nde (KSKM) Kapadokya'nın atmosferiyle bütünleşen büyüleyici bir konser verdi. Çiftlik Evi'ndeki sahnede ise güçlü ve nostaljik sesiyle Ala.ni, folk caz ve bluesu harmanladı. Zaman zaman seyircilerin arasından çıplak sesiyle Kapadokya akustiğinden faydalandı. Aynı akşam verdiği konserle Cappadox'a imzasını atan bir diğer isim ise Etio-Caz janrinin öncüsü, bol ödüllü, bestekar ve müzikolog Mulatu Astatke oldu.

Cappadox'un bu yılki müzik programında Duman, Tsu!, Nicola Cruz, Christian Löffler (Live), ALA.NI, BaBa ZuLa, Birsen Tezer, Ceylan Ertem, Gaye Su Akyol, Islandman, Flamingods, Feathered Sun, Fontän, Ahmet Aslan, Gigi Masin, Dwarfs of East Agouza, Populous, Chihei Hatakeyama, Dijf Sanders, Cero 39, Yazz Ahmed yer alıyor. Müzisyenler, Cappadox'a özel tasarlanan sahnelerde doğayla iç içe özgün konserlerle katılımcılara eşsiz deneyimler sunuyor.

Cappadox 2018'de katılımcılar ayrıca, Mustafa Otar önderliğinde yapılacak Doğada Açık Ateşte Pişirme, Gurme Tadım, Piknik ve bu sene ilk defa gerçekleşecek Gece Atıştırması etkinlikleriyle Kapadokya coğrafyasının tatlarıyla buluşuyor.

Cappadox'ta bu yıl da sessiz yürüyüşler, vadi yürüyüşleri, vadi koşuları, bisiklet turları, yoga ve meditasyon etkinliklerinin yanı sıra bu sene eklenen Sessiz Sinema ve Gece Seyri deneyimleriyle dolu bir açık hava programı var.

Anahtar Kelimeler:
Cappadox 2018
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.