Dr. Yavuz Dizdar'ın beklenen kitabı; Vicdan hayat kurtarır

Dr. Yavuz Dizdar'ın beklenen kitabı çıktı! VİCDAN HAYAT KURTARIR! Gençler için yaşam kılavuzu!

07 Nisan 2018 Cumartesi 08:42
Dr. Yavuz Dizdar'ın beklenen kitabı; Vicdan hayat kurtarır






Dr. Yavuz Dizdar'ın beklenen kitabı; Vicdan hayat kurtarır


Biz Yavuz Dizdar'ı daha çok medyadan, kanser uzmanı ve beslenme konularında görüşler açıklayan doktor olarak tanıyoruz. Bu kitap onun çocukluğunu, mesleğini nasıl seçtiğini, aşklarını, işlerin üzerine nasıl kaldığını, yani yaşama nasıl baktığını anlatıyor.

Oysa onun hassasiyeti gelecek, ama özellikle gençlerin geleceği. Mevcut sistemin getirdiği  değişiklikler bugünün gençlerini ister istenmez işsiz ve belki de eşsiz bırakacak. Dolayısıyla bu kitap sağlıklı beslenme kitabı değildir, sistemin açmazlarını ve direnç noktalarını tanımlar.

Kitabı tıpla ve doktorla ilişkisi olacak herkesin okuması önerilir. Ama bu kitap esas gençlere önerilir, çünkü bu durum özellikle gençlerin sorunudur. Ve en sonunda Yavuz Dizdar kendiyle olan ilişkisini de tanımlar: SÖZLEŞME

Bu kitapta detayını bulabileceğiniz bazı başlıklar...

Kızartmayı bırakarak kanserden korunulmaz.
Kanser tanısı konulan vakaların büyük bir kısmı kanser değil.
Hastalık patlamasının bilinçli olarak yapıldığını düşünüyorum.
Doktor öğrendiği her şeyi paraya çevirmeye çalışıyor.
Şaşaalı hastane olması önemli değil. İçinde adam var mı sen onabak.
2050'de iki kişiden birinin otistik olması bekleniyor.
Patronlar hile hurda bilen adamları işe almak istiyor.
Özel üniversiteler büyük boy kreş gibiler.
Kokoreç Avrupa Birliği'ne atılmış bir goldür.
Pilicin kanserle ilişkisini Ulusal Onkoloji Kongresi'nde anlatmak istedim, kabul edilmedi.
Herkes halkı suçluyor. Ama halk zaten biziz.

Dr. Yavuz Dizdar

1964'te İstanbul'da doğdu. İstanbul Erkek Lisesi'ndeki orta eğitimini 1982'de; İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'ndeki eğitimini 1988'de tamamladı. Tıp eğitiminin ardından, o yıllarda Siirt'e bağlı olan Batman'da yaklaşık bir yıl mecburi hizmet yaptı. 1989-1992 yıllarında İstanbul Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı'nda ilaç bilimi üzerine, 1992-1996 yıllarında Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı'nda kanser üzerine uzmanlık eğitimini tamamladı. Bu eğitimlerinin yanı sıra İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü'nde kanser biyolojisi ve immünolojisi doktorası unvanını aldı. Halen aynı enstitüde radyasyon onkolojisi uzmanı olarak çalışmaktadır.

Tıbbi çalışmalarına paralel olarak 1994'ten bu yana Dünya Gazetesi'nde sağlık ekonomisi ve politikası konusunda yazılar yazmaktadır. İstanbul Üniversitesi'ne ve üniversiter eğitime yönelik yazılarının yer aldığı Fakülte dergisi 2008 yılından beri yayın hayatındadır. Derginin bütün sayılarına www.fakultedergisi.com adresinden erişilebilir.

Bireysel çalışmalarının amacı bilimde yeni düşüncenin desteklenmesidir. Faaliyetlerinin bütünü "hakkaniyetli, bağımsız ve sürdürülebilir bir yaşam" başlığı altında özetlenebilir.

Hayykitap'tan yayımlanan kitapları:

Vicdan Hayat Kurtarır!, Kasım 2018

Yemezler!, Kasım 2013

Kansere Çözüm Var! (çok yazarlı), Ekim 2011

Şükriye Özgül

1978 yılında Bulgaristan'ın Okorsh şehrinde doğdu. İlkokulu Bulgaristan'da okudu ardından 1989 yılında zorunlu göçle Türkiye'ye geldi ve ailesi ile birlikte İstanbul'a yerleşti. Ortaokul ve liseyi Avcılar 50. Yıl İnsa Lisesinde okudu ve 1996 yılında mezun oldu. Aynı yıl Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümünde Lisans eğitimine başladı ve 2001 yılında mezun oldu. Üniversitede okuduğu yıllarda yerel televizyonlarda sunuculuk ve muhabirlik yaptı. Ayrıca İHA (İhlas Haber Ajansı) uluslararası haberler servisinde editör olarak görev yaptı. 2007'den bu yana Basın ve Halkla ilişkiler Danışmanı olarak görev yapıyor. 2017 yılında kurduğu Haberuçur bloğunda özel röportaj ve haberlere yer veriyor.

Hayykitap'tan yayımlanan kitapları:

Vicdan Hayat Kurtarır!, Kasım 2018


'Vicdan Hayat Kurtarır!'

Teknik Özellikler

Yazar: Dr. Yavuz Dizdar,

Yayına hazırlayan: Şükriye Özgül

Yayınevi: Hayykitap 534

Kategori: Söyleyecek Sözü Kalanlar 13

Türü: SAĞLIK / Koruyucu Tıp / Modern Tıp Eleştirisi / BİZE SÖYLENMEYENLER / Portre / Modern Tıp / Sosyoloji

Birinci baskı: Kasım 2018

Sayfa sayısı: 248

Ebat: 15,5 x 23 cm

Fiyatı: 28 TL

ISBN: 978-605-2214-47-3

Barkod: 9786052214473

Son Güncelleme: 22.11.2018 23:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yasin 2018-10-25 00:51:03

Bu damlamın erkek için olanı varmı