Elif Şafak 'biseksüelim' dedi ortalık karıştı

Çok sayıda tartışmalı romana imza atan Elif Şafak ilk kez biseksüel olduğunu açıkladı. Açıklama Şafak için PR çalışması olarak değerlendiriliyor.

14 Ekim 2017 Cumartesi 22:34
Elif Şafak 'biseksüelim' dedi ortalık karıştı






Elif Şafak biseksüelim dedi ortalık karıştı

Çoğu cinsel temalı, içinde toplusal ahlaki kuralları sorgulayan, zaman zaman sapkınlıkla suçlanan Elif Şafak biseksüel olduğunu söyledi. Edebiyat dünyası ise Elif Şafak'ın bu açıklamasını yeni çıkacak kitabı için PR çalışması olarak değerlendirdi.

İngiltere'de yaşayan, kitaplarını ingilizce yazarak Türkçe'ye çevirten yazar Elif Şafak'tan şaşırtan bir itiraf. Elif Şafak biseksüel olduğunu açıkladı, ancak bu itiraf yeni kitabı öncesi reklam çalışması olarak görülüyor.

TED Talks'ta konuşan Elif Şafak, 'Biseksüelim ama bunu kamusal alanda söyleyecek cesaretim olmadı' dedi.
Şafak şöyle konuştu: Tabi ki yazarlar olarak bir her zaman hikayeler kovalarız, ancak aynı zamanda suskunluklar hakkında konuşamadığımız şeyler; siyasi, kültürel tabular ve kendi sessizliğmiz suskunluğumuzla da ilgiliyizdir. Ben her zaman azınlık hakları konusunu yüksek sesle açıktan konuşan ve üzerinde etraflıca yazan biri oldum, kadın hakları LGBT hakları. Fakat bu konuşma hakkında düşünceler içinde iken, arkasından gelecek karalanmaktan, alay, nefret ve stigma konusu olmaktan çok korktuğum için hiçbir zaman kendimin biseksüel olduğumu kamuya açık alanda konuşma cesaretini göstermediğimin farkına vardım. Fakat birisi hiç kimse durumun karmaşıklığı nedeniyle sessiz kalmamalıdır.

Son Güncelleme: 14.10.2017 22:43
Anahtar Kelimeler:
Elif Şafak Biseksüel
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.