Haftanın kitabı: Akilah Azra Kohen'den Çi...

10 Eylül 2016 Cumartesi 10:44
Haftanın kitabı: Akilah Azra Kohen'den Çi...






Haftanın kitabı: Akilah Azra Kohen'den Çi...

Fi, Çi ve Pi üçlemesinin ikinci kitabı Çi, Destek Yayınları arasında 10. baskısını yaptı. Akilah Azra Kohen'in okurları Pi'yi sabırsızlıkla beklerken Çi'ye olan yoğun ilgi göze çarpıyor. Bilgi ile beden arasındaki yorucu ilişkinin bir nevi tahlilini yapan yazarın ciddi bir okur kitlesini etkilemeyi başardığı oldukça açık.

Sosyal medyada Akilah paylaşımları, yazarın takdire şayan cümleleri gençlerle kurduğu sıcak okur-yazar ilişkisi çoğu yazara nasip olmayacak cinsten

Serinin ilk kitabı Fi’de, açlığını çektiği şeyin peşine düşen psikolog Can Manay’ın bir avcı gibi, yetenekli balerin Duru’nun peşine düşmesiyle başlayan ve konusunu gerçeklerden alan öykü, ikinci kitap Çi’de, hayatın nasıl da zekice dizayn edildiğini, yaşanan hiçbir şeyin asla gereksiz olmadığını, acının bilginin bedene inmesi olduğunu akıcı, doyurucu ve uyandırıcı bir üslupla sunuyor.


Yazar Akilah Azra Kohen kitabı "kendine gelmek için burada olduğunun farkına varabilenlere yazıldı. Fi ile çıkılan yolculuğun tek durağıdır Çi. Sadece farkındalığa giden, değiştiren, mutlaka geliştiren bir yoldur bu ama sunduğu seks, macera, intikam, ihtiras sizi aldatmasın, zordur" diye anlatıyor.

Bilgiyi bedene indirmek ve olman gereken şeye dönüşmek için burdasın diyor yazar Akilah, farkındalığa adanmış Fi, Çi, Pi üçlemesinin ikinci kitabı Çi’de.

Fi le çıkılan yolculuğun tek durağı Çi, umursamayanlara karşı umursayanlar, hissedemeyenlere karşı hissedenler adına ve kendi tekamülünde kaybolmuşlar için yazılmış, denyege adanmıştır. Hayatın, harekete geçen herkesi varması gereken yere götürdüğünün uyandırıcı, geliştirici öyküsüdür. Çıldırmak üzere olanlara şiddetle tavsiye edilir.

320 sayfalık Çi: hayatı değil sistemi yaşadığını fark edenlere, harekete geçmek için işaret bekleyenler, umursamayanlara karşı umursayanlar, hissedemeyenlere karşı hissedenler adına ve kendi tekâmülünde kaybolmuşlar için yazılmış, dengeye adanmış..

 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.