İnternette en çok neyi arıyoruz

Türkiye’deki internet kullanıcıları 1 Ocak 31 Temmuz tarihleri arasında Google’dan en çok Facebook, Youtube, hava durumu, sahibinden, Google, haber, son dakika, çeviri, haberler ve instagram kelimelerini arattı.

09 Ağustos 2017 Çarşamba 09:46
İnternette en çok neyi arıyoruz






İnternette en çok neyi arıyoruz
   Türkiye’deki internet kullanıcıları 1 Ocak 31 Temmuz tarihleri arasında Google’dan en çok Facebook, Youtube, hava durumu, sahibinden, Google, haber, son dakika, çeviri, haberler ve instagram kelimelerini arattı. Medya takibinin öncü kuruluşu Ajans Press, Google verilerinden faydalanarak Türkiye’nin internet istatistiklerini çıkardı. Ajans Press’in derlediği verilere göre yılın ilk 7 ayında en çok artış gösteren aramalar; “gece gölgenin rahatına bak”,”içerde son bölüm”, “son depremler”, “survivor”, ve “tv 8 canlı” oldu. Türkiye genelinde sağlık kategorisinde en çok aranan kelimelerde hastane lider oldu, Seyahat başlığı altında en çok İstanbul’u aranırken spor başlığında Beşiktaş arandı. Google’dan edinilen bilgilere göre haber kategorisinde en fazla çıkış yapan aramalar “hava”, “hava durumu”,”haber” en çok search edilen kelimeler olurken bu alanda “YSK seçmen sorgulama” ve “referandum anketi” en çok çıkış gösteren kelimeler oldu. Ajans Press ve PRNet’in ortak medya analizinde Google’da en çok search edilen ilk üç kelimenin medya karnesi belli oldu. Sosyal paylaşım siteleri arasında 18 bin 996 haberler medyada en çok Facebook konuşulurken, Google hakkında 10 bin 82, Youtube hakkında ise 4 bin 860 haber yansıması tespit edildi.
Anahtar Kelimeler:
İnternetArama
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.