İstanbul Bilgi Üniversitesi'nden üç yeni psikoloji kitabı

Bianca Lechevalier'in "Psikanalitik Anne-Çocuk Tedavisi: Çocuk Psikozuna Uzun Süreli Yaklaşım" ve Thomas H. Ogden'in "Şu Psikanaliz Sanatı: Görülmemiş Rüyaları Görmek, Kesintiye Uğramış Çığlıkları Duymak" , Nilüfer Erdem'in "Uluslararası Psikanaliz Yıllığı 2018: Çocuk ve Psikanaliz" kitabı raflardaki yerini aldı.

17 Ocak 2019 Perşembe 10:13
İstanbul Bilgi Üniversitesi'nden üç yeni psikoloji kitabı






İstanbul Bilgi Üniversitesi'nden üç yeni psikoloji kitabı


İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları psikanaliz- psikoloji alanında üç yeni kitabı okuyucularla buluşturdu. Bianca Lechevalier'in "Psikanalitik Anne-Çocuk Tedavisi: Çocuk Psikozuna Uzun Süreli Yaklaşım" ve Thomas H. Ogden'in "Şu Psikanaliz Sanatı: Görülmemiş Rüyaları Görmek, Kesintiye Uğramış Çığlıkları Duymak" kitaplarının yanı sıra, Nilüfer Erdem'in editörlüğünde derlenen "Uluslararası Psikanaliz Yıllığı 2018: Çocuk ve Psikanaliz" kitabı raflardaki yerini aldı

Bianca Lechevalier, İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları'ndan çıkan "PsikanalitikAnne-Çocuk Tedavisi: Çocuk Psikozuna Uzun Süreli Yaklaşım" kitabında otizm ve erken çocukluktaki psikotik süreçlerle çalışmak için,anne-çocuk birimini olabilecek en erken zamanda psikanalitik tedaviye almayı öneriyor.Gelişime kapalı olacağı düşünülen bupatolojilerde tedaviye olabildiğinde erken başlamanın, anne ve bebeği ya da çocuğu birlikte dahil etmenin, seans sıklığının ve tedavinin olabildiğince uzun sürmesinin ne denli kritik olduğuna vurgu yapıyor. Lechevalier, kitabına seans notlarını da dahil ederek detaylı bir anlatım ortaya koyuyor.

25 yıldan fazla süredir psikanalizin en yeni ve ileri safhasında varlığını sürdüren Thomas H. Ogden ise, "Şu Psikanaliz Sanatı: Görülmemiş Rüyaları Görmek, Kesintiye Uğramış Çığlıkları Duymak" adlı kitabında Freud, Klein, Winnicott ve Bion'un çalışmalarından yola çıkarak insan psikopatolojisinin, kişinin deneyiminin, rüya görme yetisindeki bir çöküntünün tezahürü olduğu fikrini araştırıyor.Kitap psikanalizle ilgili, rüya görmenin insan ruhsallığındaki rolünü kavramsallaştırmanın yeni bir yolunu ortaya çıkaran özgün bir bakış açısı sunuyor.

Nilüfer Erdem'in editörlüğünde derlenen "Uluslararası Psikanaliz Yıllığı 2018: Çocuk ve Psikanaliz" ise psikanaliz alanında uzman ve birbirinden değerli onikiisim tarafından hazırlananon çalışmayıbir araya getiren seçkin bir kaynak olarak öne çıkıyor. 2018 yılında psikanaliz alanında yürütülen çalışmaların derlendiği kitapta;Björn Salomonsson – Majlis Wingberg Salomonsson, Maria Cecilia Pereira da Silva, Jill Savege Scharff, Adrien Blanc – Jerome Boutinaud, Heinz Weiss, Rachel B. Blass, Rosine Josef Perelberg, Leopoldo Bleger, Donald Campbell, Beate West-Leuer'in makaleleriyer alıyor.

Detaylı Bilgi:

Gökçe Kopuk / İstanbul Bilgi Üniversitesi / 0538 095 61 56 / gokce.kopuk@bilgi.edu.tr

Can Mete / İz İletişim / 0535 947 7746 / can.mete@iziletisim.com


İstanbul Bilgi Üniversitesi Hakkında:

1996 yılında Türkiye'de üniversite yaşamına yeni bir soluk getirmek amacıyla yola çıkan ve kurulduğu günden bu yana öğrencilerine uluslararası gelişim fırsatları sunan İstanbul Bilgi Üniversitesi, Laureate Uluslararası Üniversiteler Ağı'nın Türkiye'deki tek üyesidir. Yaklaşık 1500 kişilik bir öğretim kadrosuna sahip olan İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin 25.000'i aşkın öğrencisi ve 30.000'i aşkın mezunu bulunmaktadır. İstanbul Bilgi Üniversitesi, Sosyal ve Beşeri Bilimler, Hukuk, İşletme, İletişim, Sağlık Bilimleri, Mimarlık ve Mühendislik ve Doğa Bilimleri fakültelerinin yanı sıra yüksekokulları, meslek yüksekokulları ve enstitüleri çatısı altında 150'yi aşkın ön lisans, lisans ve doktora programı sunmaktadır. İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin İstanbul'un merkezinde, santralistanbul, Dolapdere, Kuştepe ve Kozyatağı olmak üzere dört kampüsü bulunmaktadır. Yükseköğretim Derecelendirme Kuruluşu QS'in, 2019 yılı "Gelişmekte Olan Avrupa Ülkeleri ve Orta Asya Üniversiteleri Sıralaması"nda BİLGİ, en iyi 140 üniversite arasında yer almaktadır. İstanbul Bilgi Üniversitesi hakkında ayrıntılı bilgiye www.bilgi.edu.tradresinden ulaşılabilir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.