Karadeniz Bölgesi’nin İlk Operası, Yüzde 99 Doluluk Oranı Yakaladı

Yaprak KOÇER/SAMSUN, () - SAMSUN Devlet Opera ve Balesi Müdürü ve Sanat Yönetmeni Volkan Ersoy, tarihte Ordu'nun Fatsa İlçesi’nde yaşayan ve adına halk tarafından türküler yazılmış Hekimoğlu İbrahim’in hikayesinin anlatıldığı...

05 Kasım 2014 Çarşamba 11:13
Karadeniz Bölgesi’nin İlk Operası, Yüzde 99 Doluluk Oranı Yakaladı






Yaprak KOÇER/SAMSUN, () - SAMSUN Devlet Opera ve Balesi Müdürü ve Sanat Yönetmeni Volkan Ersoy, tarihte Ordu'nun Fatsa İlçesi’nde yaşayan ve adına halk tarafından türküler yazılmış Hekimoğlu İbrahim’in hikayesinin anlatıldığı 'Hekimoğlu Operası’nın ilk iki gösteriminde yüzde 99.41’lik seyirci doluluk oranıyla sahnelendiğini söyledi.
Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü tarafından 2014- 2015 sanat sezonu için hazırlanan ve geçen 18 Ekim’de ilk gösterimi yapılan 'Hekimoğlu' operası büyük beğeni topladı. Karadeniz Bölgesi’ne ait ilk opera eseri olma özelliği taşıyan eserin bestesini Tolga Taviş yaptı. Eserin librettosunu Bertan Rona hazırladı. Rejisörlüğünü Figen Ayhan, dekoratörlüğünü ise Çağda Çitkaya yaptı. Geçmişte Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde yaşayan ve adına türkü yazılan Hekimoğlu İbrahim'in aşk ve kahramanlık dolu hikayesinin anlatıldığı opera eseri ilk iki gösterimi yüzde 99.41’lik seyirci doluluk oranıyla gerçekleştirildi. 2 perde olarak sahnelenen opera eserinin çalışmalarında yaklaşık 150 kişilik bir ekip görev yaptı.

Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürü ve Sanat Yönetmeni Volkan Ersoy, eserde 1913 yılında hayatını kaybeden Hekimoğlu İbrahim'i yaşadığı olayların opera sanatıyla anlatıldığını söyledi. Ersoy, "Hekimoğlu Operası’nda bu topraklara özgü bir hikaye anlatıldı. Bu toprakların insanları da kendi yörelerine özgü bu hikayenin opera anlatımını çok sevdi beğendi. İlk iki gösterimde doluluk oranı yüzde 99.41 oldu. Bu çok güzel bir oran. Bu oran biletli seyircilerimize ait rakamsal bir veri. Samsunluların ilgisi bizi de çok mutlu etti. Onların beğenisini kazandık. 11 Kasım'da Hekimoğlu operasının 3’üncü gösterimi yapılacak. Biletler tükenmek üzere. Çok güzel bir ilgi var. İlerleyen aşamada Hekimoğlu Operası’nı Karadeniz Bölgesi’ndeki diğer illerde de sahneleyip bu hikayeyi yöre halkının tamamıyla paylaşmak istiyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.